O româncă din Italia, mesaj răsunător pentru străinii care se îndoiesc de țara noastră!

0

Da, sunt romanca. Eu n-am de ce sa las capul jos! Vorbesc limba ta dar visez romaneste! O romanca care s-a mutat in Italia a scris un mesaj impresionant despre tara sa. Maria Cristana Tudose, o romanca ce traieste peste hotare este extrem de mandra de locurile sale natale, de oamenii din Romania si mai ales de frumusetile tarii in care s-a nascut.

Gazeta Romaneasca a postat mesajul acesteia, care a devenit viral printre romanii din afara.

“Romania nu inseamna hoti sau ticalosi. Ne ascundem printre Balcani, avem o mare, nu este un lac, avem campuri impodobite cu flori si multa iarba verde, avem traditii, avem manastiri, avem dansuri populare si oameni frumosi, luptatori, care stiu ce inseamna munca adevarata.

In tara in care m-am nascut, tinerii lupta pentru un viitor mai frumos, dau din coate printre obstacolele de zi cu zi, au absolvit facultati si n-au fost rasfatati. S-au obisnuit cu incercarile vietii, stiu ce inseamna compromisuri si s-au multumit intotdeauna cu cat era posibil”, a scris Maria Tudose. Aceasta lauda tara sa si desi spune ca nu a avut mereu ceea ce si-a dorit, niciodata nu s-a lasat doborata.

“Stii ce-mi place la tara mea? Ca am crescut cu nimic, am invatat ce inseamna educatie, am inteles ca din lipsuri trebuie sa facem totul, de fiecare data am luat-o de la inceput, am avut putere si n-am capitulat. Au fost momente in care ne-am revoltat, momente in care am plans si am crezut ca vom ceda. N-am facut-o.

Nu ni s-a daruit nimic, desi am fost judecati, am plecat prin lume, pentru siguranta celor dragi. N-am plecat de frica, am plecat pentru ca voiam ceva mai mult. Candva cineva m-a intrebat cum este sa cresti intr-o tara straina iar eu i-am raspuns: “Vorbesc limba ta dar visez romaneste!” . Sufletul meu respira, iubeste si traieste romaneste! Cum as putea ascunde ceea ce sunt? De ce sa-mi fie rusine atunci cand spun ca sunt romanca?”, a mai spus aceasta.

Romanca subliniaza ca romanii nu sunt invatati sa fure, ei sunt educati si primesc invataturi alese la scoala.

“Nu, nu ne jucam cu cutitele, ne jucam sotron. Nu, la scoala nu ne invata cum sa furam! La scoala invatam matematica, probabil mai bine ca tine! La scoala invatam ca pentru a iesi din saracie, trebuie sa citim, sa fim educati, sa crestem si sa fim demni.

Daca un roman fura, nu inseamna toti sunt hoti! Nu ma pune langa cel care n-are respect pentru oameni, care traieste din minciuna si isi petrece zilele pacalindu-i pe ceilalti! Nu fac parte dintr-o gramada, apartin unui popor. Tara mea are o istorie si din acest motiv eu merit respect. Atata timp cat nu-ti fac rau, tu esti obligat sa ma respecti!”, a spus Maria Cristiana Tudose.

Sursa:b1
Foto:gazetaromaneasca.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here