O delicioasa reteta de ciulama de pui revine la moda printre gospodine

0
170

Ciulamaua este una dintre cele mai apreciate si mai cunoscute retete, ale carui ingredient principal este pui de casa. Daca pana nu demult, ciulamaua de ciuperci era la moda, acum reteta de ciulama de pui este mult mai satioasa si mai gustoasa, perfecta pentru un pranz copios sau pentru o cina alaturi de prieteni sau de familie.

Ingrediente necesare si mod de preparare ciulama de pui

Ciulamaua de pui este o reteta usor de preparat si foarte gustoasa. Pentru a pregati o ciulama de pui satioasa, suficienta pentru trei persoane, este nevoie de un pachet de copanele de pui La Provincia, de jumatate de litru de supa de pui, de doua cepe mici, un morcov mare, un pastarnac, o jumatate de telina mare, sare, piper, patrunjel si o ceasca de smantana pentru gatit.

Ciulamaua de pui se prepara in mai putin de o ora, deci poate fi consumata calda de intreaga familie la cina. Se fierb copanelele de pui in apa, astfel incat sa ramana jumatate de litru de supa disponibil pentru prepararea ciulamalei.

Se lasa la scurs si racit copanelele fierte si se pregatesc, intre timp, legumele. Se curata legumele si se toaca foarte marunt sau se rad. Se pun in cratita, dupa ce au fost scoase copanelele, si se condimenteaza cu sare si piper.

Sosul se prepara separat: se pune supa de pui ramasa intr-un castron mare, in care se adauga faina si se amesteca pana ce se obtine un sos omogen. Intregul amestec se pune pe aragaz, intr-o cratita, la flacara mica si se amesteca încontinuu, pana se ingroasa.

Se adauga smantana si se amesteca in continuare timp de un minut. Se adauga copanelele si se presara patrunjelul peste ciulama.

Dificultate in preparare si mod de servire

Ciulamaua de pui traditionala se poate servi atat la pranz, cat si la cina. Se serveste calda, alaturi de mamaliga, muraturi, salata de varza acra sau salata verde, precum si alaturi de cartofi la cuptor.

Ciulamaua de pui este o reteta transmisa din generatie in generatie, care necesita numai 40 de minute pentru preparare, are un gust deosebit, care ii va atrage atat pe copiii mici, cat si pe adulti in jurul mesei. Sosul de ciulama nu este greu si nu afecteaza organismul sau silueta daca nu este consumat in fiecare zi.

Ciulamaua de pui poate fi preparata si din aripioare sau din piept. Ca sa nu iasa uscata, se poate adauga o lingura de unt, care va aduce si un plus de savoare. Ciulamaua se consuma calda, imediat dupa preparare, nu se recomanda reincalzirea.

Ciulamaua de pui poate fi ajustata cu ciuperci champignon si cu catei de usturoi taiati felii. Gospodinele nu trebuie sa uite ca supa de pui trebuie curatata de spuma si ca ceapa trebuie tocata marunt sau pusa intreaga in supa si apoi scoasa, dupa ce a fiert. Aceasta este cea mai sanatoasa reteta de ciulama de pui fara ulei.