Nunta la Palat își deschide porțile în weekend la Muzeul de Artă din Cluj!

0

După doi ani de pauză, porțile celei mai așteptate expoziții de nunți din Cluj-Napoca se vor deschide din nou la Muzeul de Artă. Între 13 și 15 ianuarie 2023, Nuntă la Palat revine cu cea de-a XV-a ediție. Deși pandemia a avut un impact major asupra firmelor de organizare de evenimente, Nuntă la Palat are anul acesta același număr de expozanți precum în 2019—aproximativ 120 de furnizori. De-a lungul anilor, peste 60.000 de perechi de miri au vizitat Nuntă la Palat.    

În 2023, cuvântul cheie în materie de nunți este mobilitate. Pentru că tot mai mulți miri nu mai sunt dispuși să organizeze evenimente convenționale, firmele din domeniu s-au adaptat și au venit cu food trucks, standuri de înghețată și prosecco, ba chiar și echipe de bucătari care se deplasează oriunde ca să gătească pentru invitați. Mirii caută acum locații inedite pentru nunta lor, de la cluburi/restaurante situate în centrul orasului, până la cetăți sau hambare, ori poieni răcoroase în zone izolate.    

Ca răspuns la aceste cerințe de mobilitate, un artist-expozant și-a transformat mașina de teren într-o scenă mobilă. Şi-a instalat acolo un sistem de sonorizare și tot ce are nevoie pentru un moment artistic în aer liber, oriunde, chiar și pe crestele munților.

Ca și tendințe în materie de rochii de mireasă, designerul Oana Lupaș spune că unul dintre trenduri este decolteul asimetric. Acesta complimentează partea superioară a corpului și oferă miresei o alură de zeiță. Tinerele care vor mai mult dramatism, dar în același timp și delicatețe, pot opta pentru rochii fără umeri, dar cu mâneci. Miresele îndrăznețe care vor să arate sexy în ziua nunții caută rochii cu materiale transparente, în straturi, cu dantelă ori cu inserții de cristale. O altă tendintă din acest an este rochia cu șliț înalt, care alungește picioarele și conferă o siluetă zveltă.            

Din niciun sezon nu lipsesc însă rochiile de bal, care arată ceva mai opulent. De regulă, aceste modele au ornamente florale în cascadă, valuri de volănașe sau aplicații florale 3D.    

Unul din saloanele prezente (Emma) promovează și conceptul de Body Positivity prin colecții de rochii de mireasă pentru corpuri voluptoase.

Sustenabilitatea este o altă temă ce revine în forță în domeniul nunților. Astfel, modelele de rochii ale Salonului Emma pot fi comandate și în versiuni eco. Şi decoratorii au îmbrățișat trendul sustenabilității. De exemplu, cioburile de oglindă sau resturile de materiale de construcții pot fi integrate în decoruri impresionante! Floriștii au renuntat și ei la bureții folosiți în aranjamente florale (care conțin substanțe carcinogene) și se folosesc mai mult de instalații florale. De asemenea, florile pot căpăta culori spectaculoase prin vopsire, folosind tehnici speciale.  

Ca în fiecare an, mirii vor putea găsi oferte și din partea designerilor sau buticurilor pentru costume bărbătești. Printre furnizori se vor regăsi și floriști, fotografi, make-up artiști, maeștri cofetari, bijutieri, decoratori și mulți alții.      

Nuntă la Palat se desfășoară la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, după următorul program:

• Vineri, 13 ianuarie – 12:00 – 19:00

• Sâmbătă, 14 ianuarie – 10:00 – 19:00

• Duminică, 15 ianuarie – 10:00 – 17:00