Nu toate lămpile pentru mani/pedi sunt la fel – sunt aceastea un risc pentru sănătate?

0

Lampa pentru manichiură și pedichiură este necesară în realizarea calitativă a serviciilor cosmetice. Aceasta fixează mai bine stratul de ojă pe unghie, contribuind la uscarea acesteia, la fixare, permițând continuarea în timp util a manichiurii sau pedichiurii. Expunerea completă la lampă a fiecărui deget sau a mâinii, a piciorului de asemenea este un gest poate lipsit de importanţă, cu care orice clientă a unui salon de cosmetică este obișnuită. Cât este de sănătos acest obicei sau în ce măsură poate afecta?

Există un mit legat de lampa pentru manichiura si pedichiura care menționează despre îmbătrânirea pielii de pe mâini și picioare ca urmare a expunerii la lumina UV. Aici intervine mai degrabă calitatea lămpii. Producătorii acestor dispozitive se bazează pe radiații de tip A, ce sunt inofensive. Radiațiile care pot avea efect nociv asupra sănătății sunt cele de tip B, deloc întâlnite în tehnica unghiilor cu gel. Să ne informăm mai bine deci.

Ce face diferența între radiațiile ce afectează și cele de la lampa de manichiură și pedichiură se referă și la timpul mai scurt de expunere. Studiile au arătat că pentru ca o astfel de lampă să afecteze ar trebui să existe o expunere de sute de ore. Știai că peste 800 de ore petrecute la lampă echivalează cu o zi petrecută la lumina solară? Nimic de speriat deci.

Lampa profesională face diferența

Indubitabil, o lampă de calitate este cea care face diferența de asemenea. Nimic nu se compară cu un produs de calitate. Pentru saloane este o regulă absolută ca alegerea unui produs să se lege de un furnizor de încredere ce poate oferi calitate, garanție de asemenea.

Nolia, spre exemplu, care dispune de o gamă largă de produse pentru manichiură și pedichiură, se bazează pe produse de marcă germană. O lampă este de asemenea disponibilă în catalogul lor de oferte. Aceasta ajută la polimerizarea corectă. Puterea maximă este de 60w. Cu cât puterea este mai mare, cu atât senzația de arsură pe care clienta o resimte este mai mare. Până la urmă și acest aspect este de luat în vedere.

Atenție! Dacă simți acea senzație de arsură la folosirea lămpii, ce se intensifică pe măsură ce ții mâna sau piciorul expus la lumina UV de vină ar putea fi și gelul sau mai precis compoziția acestuia. Există geluri cu sau fără acizi. Grosimea stratului de gel de asemenea contează sau cât de sănătoasă este unghia.

Tehnologia modernă din spatele unei astfel de lămpi se pare că include și o așa zisă protecție anti-aging. De asemenea, lampa de la Nolia se pare că are și o protecție pentru ochi. Cu senzori de tip alertă, forma sa este una bine gândită, încât să se adapteze în funcție de nevoie, pentru manichiură sau pedichiură. Ledurile din dotare nu se încălzesc excesiv, iar toate funcțiile de setare sunt la îndemână pentru utilizator.

Lampa folosită acasă

Există o așa zisă teorie despre produsele folosite acasă versus cele de la salon. Pentru cele care încearcă, experimentează acasă manichiură cu gel sau pedichiură cu gel produsele folosite nu ar trebui să fie private de calitatea necesară. Din ideea că investiția într-o lampă de folosit doar acasă prea puțin merită, iată că accepți variante mai îndoielnice, dar nu ar trebui să fie astfel.

Deși în esență manichiura cu ojă semipermanenta sau cu gel pare să fie ușor de realizat, în realitate lucrurile se complică. Întocmai când nu există și o bază de cunoștințe și teorie predată, greșeli ce afectează sănătatea unghiei sau probleme de rezistență a manichiurii pot să apară. În orice caz, lampa folosită ar trebui să fie cea profesională, de fiecare dată, mai ales dacă grija este despre cât de mult ar putea aceasta să afecteze pielea, unghiile.

Recomandări

Nolia Shop este mai mult decât un magazin online cu produse destinate manichiurii și pedichiurii. Tehnician cu experiență care a pus bazele acestui shop a gândit o manieră practică de a ajuta pe cele care doresc să activeze în acest domeniu. Un mare avantaj este faptul că produsele puse la dispoziție aici sunt testate și vin însoțite de recomandări de utilizare, detaliat.