Nu toate firmele de curierat îți oferă rapiditate – află ce condiții respectă firmele de profil

0

Atunci când vorbim despre firme de curierat, primul gând este că totul se întâmplă rapid și că acestea sunt alternative pentru clasica poștă. Livrarea în zilele noastre este de așteptat și de preferat să fie rapidă. Însă nu toate firmele de profil pot realmente să ofere rapiditatea de care avem nevoie cu toții.

Atunci când alegem firma cu care să colaborăm trebuie căutat în amănunt toate detaliile și condițiile de colaborare. Spre exemplu E-livrat dispune de un serviciu rapid, cu livrare în aceeași zi sau după caz a doua zi. Contează și timpul de predare, intervalul orar de preluare a comenzilor. Serviciul de livrare națională implică livrarea unui colect în aceeași zi.

Printre cele mai comune probleme rămâne rapiditatea

Întocmai pentru că avem nevoie de rapiditate, apelăm la serviciile de coletărie. Credem și ne așteptăm ca implicit acest tip de serviciu să însemne rapiditate, însă acest lucru nu se întâmplă de fiecare dată. Printre cele mai comune probleme sunt cele legate de întârzierea predării, de nerespectarea termenilor legat de modul în care clientul este căutat pentru a i se înmâna colectul.

Scuze – curierul însărcinat cu predarea unui colect găsește scuze cu privire la modul în care contactează clientul. Apeluri eșuate, curier care refuză livrarea direct la domiciliu și așteaptă spre exemplu prezența clientului într-o zonă din apropiere sunt câteva cazuri clasice pentru care publicul are feedback negativ față de firmele de curierat.

Întârzieri – predarea într-o altă zi când coletul este mult așteptat înseamnă o întârziere ce aduce efecte în lanț în unele cazuri. Întârzierea poate avea diverse cauze plauzibile, însă în mod cert rezultă în dezamăgire.

Taxe suplimentare – în funcție de kilometri, extra costurile de livrare sunt altele decât taxele inițiale. Depinde și de greutatea a ceea ce se livrează, condiții ce trebuie înțelese de la bun început, așadar importantă este colaborarea bazată pe comunicare.

Curieri ocupați – la fel de frustrant este când cel care dorește să expedieze un colet nu reușește să facă acest lucru fără prezența sa la sediul firmei. Curieri ocupați, agenți care nu pot prelua comenzile la timp sunt alte situații ce ii pun pe fugă pe cei care își doresc să apeleze la serviciile unei anumite firme de curierat.

Cum alegi, responsabil, firma de curierat

De regulă cei mai mulți se axează pe costuri. De preferat ca cei care oferă astfel de servicii să fie rapizi, prompți și să aibă costuri mici. Ideal, însă imposibil de găsit un astfel de mix de servicii. Triajul pe baza costurilor nu este însă o abordare corectă, ținând cont de alte pretenții – livrare la timp și curierat sigur.

La E-livrat serviciile de curierat sunt completate de garanția livrării în siguranță. Pentru că există transparență și standarde E-livrat asigură că fiecare client în parte își poate exprima părerea despre colaborarea cu E-livrat. Este ca și când ai șansa de a spune experiența ta și altora. Mai ales că tendința în zilele noastre este de a căuta recenzii, păreri despre anumite servicii înainte de a face o alegere, părerea altora este un punct de plecare pentru mulți viitori clienți.

Pe principiul livrare face oricine însă nu oricine poate asigura și condiții optime de transport, E-livrat setează altfel de reguli. Este așadar o atenție deosebită acordată modului în care este dusă la bun sfârșit misiunea propusă.

Sfaturi și lucruri despre care nu se prea vorbeşte

Ca în orice alt domeniu și în serviciile de coletărie există situații despre care specialiștii nu vorbesc sau nu foarte clar. Puțini știu că pot cere socoteală curierilor sau firmei de curierat, dacă nu sunt respectate condițiile de transport.

De asemenea, imediat după ce un colet este înregistrat în sistem, acesta este localizat și conform unui cod unic, AWB, atât expeditorul, cât și destinatarul pot urmări în timp real statusul unui transport.

Pentru că și acest domeniu a evoluat semnificativ, în varianta modernă așteptările sunt mari așadar serviciile de coletărie trebuie să se ridice la înălțimea acestor pretenții. Acceptați să colaborați cu cei care fac mai mult decât un transport, vă oferă siguranța că un colet ajunge la destinație în timp util, însă și în perfectă stare.