Noile trenduri în materie de decorațiuni interioare:creații la limită între artă și design, modernitate și lux

0

Astazi am stat de vorba cu Ana Stear, fondatorul studioului de design interior SinnDe. Prezenta la cel mai mare eveniment al lunii trecute din Milano – Milano Design Week, Ana ne prezinta trend-ul in decorarea casei direct de la sursa si binenteles recomandarile ei personale.

Se pune accent din ce in ce mai mult pe artizanat, noi tehnici de productie si serii limitate. Un aer retro al anilor 60,70  revine in forta alaturi de lux, somptuozitate si rafinament. Accent pe texturi, culori si forme geometrice ori printuri luxuriante. In tendinte sunt culorile puternice, texturile mate si finisajele de otel  si  cupru, alaturi de clasicele culori pastelate in nuante de roz, bleo sau verde.

In ceea ce priveste mobilierul de lemn, mare accent pe finisaje si esente deosebite de lemn natur, de tipul nucului american, artarului, comorului sau nu in ultimul rand, lemn de tec.

IMG_7338

IMG_7185

Linii elegante, sinuoase, sculpturi  in tendinte Art Deco cu accente de Art Nouveau, cu insertii de marmura, shagrin, sticla sau cristal. Functionalitatea primeaza, iar piesele  care au atras atentia au fost cele cu mai multe utilizari, de pilda, blatul si aparatura retractabile, barurile ascunse in spatelor unor pretioase comode, micul mobilier usor de amplasat in spatiu cu exterior interschimbabil.

Un loc privilegiat in ambiente il au in continuare marmura si granitul, datorita potrivirii lor perfecte cu suprafete lucioase, sticla sau tesaturile mate.

Un design relaxat, deloc incarcat, cu piese compacte de tip pod, a caror frumusete o descoperim abia in mometul utilizarii dar care altfel au o aparenta eleganta a unui monobloc, in finisaje luxuriante de marmura maro, negru sau gri violet.

IMG_7168

O schema de decorare aparent simpla,  cu accent pe piese de resistenta, mix rafinat de culori, preponderent ton pe ton, cu insertii de auriu si aramiu, si o mare calitate a pieselor propuse in ambientare. Un joc de lumini si umbre, texturi reci si calde si cu multe elemente artistice.

Toate menite sa formeze gustul catre un mod de viata mai minimal dar cu un nivel calitativ mai ridicat, vizibil in alegerea materiilor prime ori a dinisajelor. O permanenta cautare a  esentei, a confortului si a unui mod de viata cat mai exclusivist.

IMG_7334

O rigoare estetica  care opteaza  pentru piese arhitecturale, aproape scenografice menite sa inspire  mai mult decat sa ocupe un spatiu.

Un nou apetit pentru eleganta, rafinament si  o simplitate indelung studiata. Detalii sartoriale si un nou futurism, ecouri clasice si colectii fantastice.

IMG_7277

Poate o normalitate ca, in vremuri de criza, sa prevaleze luxul si nu productia de masa. Un paradox in aparenta, dar o modalitate clara de delimitare a pietei si de specializare a ei.

Sfatul nostru ca si in viata:  moda trece, stilul va ramine. Optati pentru eleganta rafinata, o estetica a bunului gust si un maxim de interactiune cu ambientul vostru. Inconjurati va de  piese senzoriale, versatile si armonioase.

IMG_7239

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here