Nicu Bocancea, primul florist din lume care a creat o rochie din ghiocei de cultură! Vezi aici cum arată!

0

Nicu Bocancea este cel mai premiat master florist internațional din România, iar recent acesta a fost declarat de Academy of World Records ca fiind primul artist din lume care a realizat o rochie din ghiocei de cultură. Vezi aici cum arata superba creatie!

Nominalizarea a fost o surpriză emoționantă pentru Nicu Bocancea, dar și o validare a muncii creative a întregii sale echipe de floriști, recunoscuți pe plan național și internațional ca fiind semnatarii celor mai complexe și pline de emoție construcții florale urbane pe care le includ într-un serial online denumit ”Manifest pentru normalitate și frumos”, scrie revistabiz.ro

Nicu Bocancea a construit la începutul acestei luni o rochie formată din 5000 de fire de ghiocei de cultură. Astfel a reușit să marcheze o premieră mondială, prima rochie din lume realizată din ghiocei:

”Mi-am propus să exprim prin flori delicatețea, feminitatea, grația, sensibilitatea, dar și forța de care dau dovadă femeile din viețile noastre, fie că sunt mame, surori, soții, iubite, prietene sau fiice.

Am ales ghiocelul pentru că el nu este doar o floare, el este simbolul gingășiei maxime pe care eu îl compar cu mama, dar si cu primul nascut, pentru că este primul apărut în natură după o iarnă grea. În delicatețea lui se ascunde forța uriașă de a se lupta cu temperaturile scăzute, cu păturile de zăpadă, cu iernile grele. Pe cât este de firav, pe atât este de puternic, exact ca doamnele din viețile noastre.”, a declarat Nicu Bocancea.

Construcția rochiei care face furori pe plan international a durat două zile și a fost realizată în două etape distincte: “Am construit mai întâi rochia suport din nenumărate fire și elemente rezistente, pe care le-am împletit cu grijă, cât să aibă flexibilitate pentru a putea fi îmbrăcată, dar să și permit ulterior inserțiile florale. Miile de ghiocei de cultură i-am adăugat fir cu fir după ce actrița foarte dragă nouă, Ioana Blaj, a imbrăcat construcția. Îi sunt recunoscător pentru răbdarea cu care ne-a permis sa lucrăm piesa vestimentară-manifest direct pe corpul ei. Ghiocel cu ghiocel, rochia parfumată și gingașă a prins contur dupa 5-6 ore de lucru intens cu cele mai firave, dar fermecătoare exponate ale primăverii”, a povestit Nicu Bocancea, cel mai premiat și titrat master florist român pe plan internațional. 

Floristul face parte din Asociația FLOOS a celor mai buni 30 de floriști ai lumii care dau trendurile în floristică la nivel mondial an de an.