Motive pentru cumpărarea unui grill cu rocă vulcanică

0

La mare căutare în ultima vreme sunt modelele de grill cu rocă vulcanică. Argumentele acelora cele achiziționează astfel de grătare moderne sunt diverse.

Un grătar profesional special, tot mai întâlnit în restaurante

Când se folosește un grătar care funcționează pe bază de pietre vulcanice fripturile sunt perfect gătite, deoarece se poate distribui căldura în mod egal pe toată suprafața de lucru a grill-ului.

Temperatura de gătire ajunge chiar și în acele zone de margine unde flăcările grătarelor pe gaz sau a elementelor de încălzire ale grătarelor electrice nu sunt eficiente.

Aceste roci vulcanice au o proprietate specială: sunt pietre poroase precum niște bureți de vase, iar din acest motiv acumulează rapid căldură de la sursa specifică grătarului (flacără, rezistență electrică), iar apoi o degajă către suprafața de lucru chiar și după ce echipamentul pentru fripturi și gratinare legume a fost oprit.

Fripturile gătite pe un grill de acest gen au un gust excelent, în condițiile în care nici nu sunt periculoase pentru sănătate, deoarece nu se mai degajă în timpul preparării noxe cu potențial cancerigen care pot să ajungă în alimentele fripte sau în aer.

Atunci când se folosește un grătar cu rocă vulcanică se elimină riscul că bucățile de carne ce sunt așezate în apropierea colțurilor sau marginilor echipamentului să nu fie gătite corect, la o temperatură prea mică sau chiar să rămână crude.

Interesant este că după ce se stinge grătarul cu rocă vulcanică, căldura acumulată în pietrele vulcanice persistă încă o perioadă de timp, așa încât se poate face economie de bani și de energie în acest proces culinare.

Foarte rezistente în timp, rocile vulcanice nu se topesc decât dacă sunt supuse la temperaturi de peste 1.000 de grade Celsius și, chiar dacă prin absurd ele se sparg, nu este nicio problemă. Ele se pot utiliza din nou după o curățare corespunzătoare.

Producătorii de astfel de echipamente noi profesionale de tip grătar le-au proiectat astfel încât rocile folosite să poată fi înlocuite la nevoie cu altele noi.

Datorită faptului că ele trebuie așezate sub suprafața de lucru propriu-zisă a grătarului, într-un recipient special, grill-ul cu pietre vulcanice are niște dimensiuni ceva mai mari decât modelele slim de grătare obișnuite propuse clienților din industria Horeca în ultima vreme.

Nimic mai modern, decât folosirea unui grill cu rocă vulcanică

Folosirea a unui grill cu rocă vulcanică nu este deloc dificilă pur și simplu rocile se așează în strat uniform pe tava de oțel anume proiectată cu această destinație. Elementul se fixează pe partea superioară a elementului de încălzire.

Pentru a obține performanțe maxime în utilizare, rocile trebuie să aibă suficient loc ca să respire: atât dedesubt, deasupra, cât și între ele.

Datorită modului în care funcționează grătarul eco firendly de acest tip trebuie să fie oprit cu câteva minute înainte ca mâncarea să se gătească complet, deoarece ea va continua să se gratineze cu ajutorul căldurii degajate de rocile vulcanice. Pietrele respective se depozitează într-o cutie metalică până când vor fi gata pentru o nouă utilizare.

Gătitul cu ajutorul unui grill cu rocă vulcanică poate să fie interesant și pe deplin acceptat chiar și de aceia care vor să protejeze mediul.

Nu trebuie să fii neapărat o persoană care iubește să mănânce fripturi pentru a folosi un grill de acest gen. Chiar și legumele pot să fie frumos gratinate cu ajutorul unui asemenea echipament care nu scoate aproape deloc fum și nici nu degajă noxe cancerigene.

Producătorii spun că putem fi surprinși de durabilitatea lor. Ei spun că, în comparație cu alte aparate, acestea sunt cu siguranță o investiție pe termen lung și sunt mai ieftin de cumpărat. Acesta este un aspect important care trebuie luat în considerare atunci când mergeți la cumpărături.

Vrei mai multe informații despre grătarul cu rocă vulcanică? Apelează la consultanții de la TC Romania Crown Cool și vei afla tot ce te interesează legat de ele! Tot de aici poți și comanda grill-ul preferat!