Modele de verighete pentru o viata

0
273

Ziua in care doua persoane aleg sa isi uneasca pe vecie destinele trebuie planificata amanuntit, astfel incit fiecare detaliu sa fie bine pus la punct: rochia si costumul, machiajul si pantofii, buchetul de flori si, fara indoiala, modelele de verighete. Un fel de mini-vedete ale nuntii, acestea reprezinta simbolul devotamentului, al iubirii cei ii leaga pe cei doi protagonisti ai povestii magice, precum si metafora juramantului depus in fata Divinitatii.

De-a lungul istoriei, verighetele au fost considerate laitmotivul loialitatii si al credintei, traditia lor izvorand inca din vechile perioade ale Antichitatii si regasindu-se in fiecare cultura de pe intregul mapamond. Acestea primesc des consideratia ca reprezinta podoabe sacre, valoarea lor neputand fi apreciata cu certitudine.

Ca bijuterie, verighetele impresioneaza prin eleganta si rafinament, insa trebuie alese cu grija si tinand cont de o serie de factori, fiindca insemnatatea lor nu va fi una efemera, ci permanenta. In zilele noastre, au aparut noi modele de verighete, creatorii sculptandu-le cu maiestrie pentru a se asigura ca acestea vor dura o viata. Exista patru categorii de verighete, denumite in functie de stilul abordat, si anume: clasice, moderne, artistice si vintage.

Cum se poate alege verigheta potrivita

Insa care este alegerea perfecta? Fiecare cuplu doreste ca verighetele sa fie unice – ceea ce se va adeveri, fireste, tinand cont de urmatoarele sfaturi:

-Inceperea din timp a cautarii – Multe cupluri comit greseala de a astepta prea mult inainte de a achizitiona verighetele. Este nevoie de timp pentru a analiza mai multe magazine si preturile oferite de catre fiecare. Mai mult decat atat, importanta este perioada dintre comanda plasata creatorului si momentul in care inelele sunt gata, astfel este recomandat ca mirii sa inceapa sa cerceteze cu o luna inainte.

-Stilul de viata – Desi pare evident, multe cupluri omit sa ia in considerare faptul ca verighetele ar trebui sa se muleze stilului lor de viata – acestea urmeaza a fi purtate zilnic pentru restul intregii vieti.

-Alegerea metalului – Cel mai popular material pentru verighete este traditionalul aur galben – ofera o nota clasica, iar cele mai bune combinati sunt cele de 14 si de 18 karate, deoarece au aspectul auriu perfect, fara ca nuanta sa arate, insa, prea delicata si estompata. De asemenea, exista alternativa aurului alb – metal consacrat si modern, pentru cei in cautarea unei optiuni la fel de valoroase ca cea precedenta, insa cu un look diferit nuantat; argintiul este din ce in ce mai apreciat de tinerele cupluri, insa nici aurul cu finisaj roz nu isi pierde faima – acesta este rezistent datorita cuprului folosit in fabricarea sa. Aceste 3 materiale vor trece testul trecerii inevitabile a timpului.

-Marimea potrivita – Verighetele trebuie facute la comanda, in functie de dimensiunile degetelor celor doi, urmarind ca acestea sa nu fie nici stramte, nici prea lejere. Bijutierul va sti exact cum sa procedeze.

-Model – In ceea ce priveste acest aspect, exista nenumarate variante: simple, cu insertii de diamante sau de cristale, rotunde sau usor patrate. Decizia apartine cuplului.

Viitorii miri trebuie sa aleaga bijuteriile impreuna, drept o declaratie a stilului lor, precum si a personalitatii si a dragostei dintre cei doi, fiind modelate pentru a dura o viata intreaga.