Mobilier de sticlă, pentru oamenii orientați spre viitor

0
59

Mobila din sticlă câștigă teren și în țara noastră, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure, deoarece demonstrează un apetit crescut al românilor pentru soluțiile de amenajări interioare creative.

Motive pentru a alege piese de mobilă din sticlă

Sticla prezentă în interiorul unei locuințe este extrem de elegantă, dar și multifuncțională.

În ultimii ani designerii de interioare utilizează obiectele confecționate din sticlă pe scară tot mai largă.

Deși cu toții ne-am obișnuit deja cu răspândirea acestora în clădirile comerciale, în bănci, precum și în sediile de firmă nou înființate, este încă dificil a se face trecerea la utilizarea sticlei într-o proporție covârșitoare în cadrul clădirilor rezidențiale.

Majoritatea oamenilor trecuți de o anumită vârstă asociază sticla cu fragilitatea și transparența, cu efemerul, fiind extrem de dificil pentru ei din punct de vedere psihic ca să stea pe un scaun de sticlă sau să pășească pe o podea de sticlă, mai ales dacă este vorba de una de la etaj, prin care se întrezărește parterul.

De câte ori nu ați văzut în cadrul unor emisiuni tv unde există podele sau podiumuri de sticlă (mată sau transparentă), oameni de vârsta a doua sau a treia cărora le e teamă că pășească, crezând că vor aluneca sau că se va crăpa sticla sub greutatea lor? Probabil că inconștient ei asociază sticla cu gheața și de aceea se comportă astfel.

Asemenea oameni de cele mai multe ori sunt o cauză pierdută, deoarece ei nu vor accepta niciodată ca să își mobileze casele cu piese confecționate în cea mai mare parte din sticlă. Eventual vor accepta un blat de masă, poate și un raft de etajeră, dar cam atât.

Este ciudat totuși, deoarece accesoriile din sticlă sunt încă prezente în aproape orice interior, chiar dacă nu în cantități mari și fără utilizarea unor soluții extravagante. E trist, deoarece sticla are capacitatea de a da volum unei incinte, de a lărgi vizual spațiul și a-l lumina. Este un material atât de versatil încât se încadrează perfect în orice stil interior ales.

De-a lungul timpului, acest material fragil a fost modificat din punctul de vedere al compoziției, de aceea acum este durabil și sigur.

Aproape toate casele moderne au din acest motiv măsuțe de cafea cu blat din sticlă, policioare diverse, dar astăzi curajoșii care au trecut la nivelul următor în materie de mobilier din sticlă utilizează fără rețineri și scaune, dulapuri, ba și chiar cadre de pat confecționate din 100% sticlă. Mai mult decât atât, datorită modului de fabricație, el se poate alege chiar și de către familiile cu copii și animale de companie, deoarece va rezista tuturor sarcinilor mecanice la care va fi supus.

Ce-i drept, dacă ne referim la alegerea unui mobilier de dormitor din sticlă, acesta nu e chiar pentru oricine. Proprietarii trebuie să aibă o minte extrem de deschisă, orientată spre viitor.

Totul se rezumă la psihic, pentru că, în realitate, un cadrul de pat din sticlă nu este inferior cu nimic în ceea ce privește rezistența, comparativ cu un cadrul de pat din lemn.

Păstrează moderația când alegi mobilier din sticlă

Sticla din interiorul unei case moderne se potrivește oricărui stil, dar ar trebui totuși ca să fie aleasă cu grijă, plecând de la principiul că orice exagerare este dezastruoasă. Nu trebuie să puneți într-o cameră doar elemente de sticlă, indiferent cât de multe filme SF ați fi vizionat în ultima vreme.

O cantitate prea mare de mobilier din sticlă nu face mai aerisită o cameră, ci, dimpotrivă, o face mai grea. Trebuie să existe moderație în toate. Sticla se poate combina excelent alte materiale naturale și artificiale, în special cu metalul, lemnul, piatra de râu, cărămida. Cu multă inventivitate, aceste materiale pot să fie utilizate pentru personalizarea senzațională a unor case rezidențiale.

În magazinele online găsiți asemenea produse, cele mai multe executându-se pe comandă. Curaj să aveți!