Milieul bunicii, reinventat! O sătmăreancă face mobilă de lux din dantelă

0

A reinventat moda în materie de decoraţiuni interioare! Sătmăreanca Silvia Junjan realizează piese de mobilier mai puţin obişnuite: transformă dantela croşetată în fotolii încăpătoare, măsuţe şic şi chiar oglinzi elegante care conferă un aer romantic locuinţei!

Cine s-ar fi gândit că acest obicei considerat de mulţi demodat şi aceste decoraţiuni se pot transforma în obiecte de mobilier nu doar la mare căutare, ci şi extrem de valoroase.

O oglindă şi o măsuţă de machiaj lucrate de Silvia Junjan ajunge la 6.000 de lei. Ideea de a realiza piese de mobilier din dantelă nu i-a venit peste noapte, ci după multe zile şi nopţi în care s-a gândit la mobilierul realizat de un cunoscut designer olandez, Marcel Wanders. Silvia Junjan a avut curajul de a crede că poate face şi ea ceea ce a văzut la acest designer, ale cărui piese au inspirat-o.

„Am văzut mobilierul croşetat manual din colecţia «Crochet», realizat de marele designer olandez Marcel Wanders, care a făcut furori la Târgul Internaţional de la Miami şi care s-a vândut instantaneu pentru suma de 40.000 de dolari, am citit într-un articol. Am fost atât de fascinată de mobilierul creat de el, încât mi-am zis: asta pot să fac şi eu. După multe dantele sacrificate din dorinţa de a găsi cea mai bună formulă pentru a rigidiza dantela, am reuşit în cele din urmă să realizez primul set de mobilier unic şi original, croşetat manual şi prelucrat cu răşini epoxidice. Am creat însă un alt design decât al olandezului, din dorinţa de a fi cât mai originală“, mărturiseşte Silvia Junjan.

Citeste mai mult pe adevărul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.