Metallica a făcut istorie aseară: cei mai mulți spectatori pe Arena Națională!

0

Trupa Metallica a concertat pe Arena Națională din București, în cadrul turneului WorldWired. Rockerii iconici au ales România pe lista destinațiilor europene din turneul de promovare al noului album, Hardwired… to Self-Destruct.

Metallica a revenit în România cu piese noi de pe cel de-al 10-lea album, dar și cu melodiile legendare care i-au consacrat. Concertul a fost încă o dovadă a impactului trupei asupra istorii muzicii mondiale. Seara a debutat cu cele două trupe din deschidere, Ghost și Bokassa. Aceștia au concertat între 17:45 și 19:45, iar Metallica a urcat pe scenă în jurul orei 20:30.

Fanii din România au trăit o seară unică alături de trupă și au fost răsplătiți cu “De vei pleca”, o piesă românească a faimoasei trupe IRIS, interpretată în exclusivitate de trupa americană. Mai mult, Metallica a proiectat steagul național al României pe ecrane, ca un semn de respect pentru fanii lor.

Experiența a fost un mix de emoție și tehnică instrumentală exemplară care au demonstrat încă o dată statutul legendar al trupei. Producția de aseară a fost una grandioasă: echipamentele aduse în tiruri de mare capacitate au creat o scenă electrizantă, în ton cu universul rock Metallica. Un fundal perfect pentru setlist-ul din București, printre care: “Unforgiven”, “Now that we’re dead”, “Moth into flame”, “Saint Anger”, “Master of Puppetz”, “Enter Sandman”.

Show-ul din România a doborât orice record de vânzări: cea mai mare prezență pe Arena Națională la un concert, 50.244 spectatori. Turneul trupei a început în mai și a înregistrat vânzări de peste 1.5 milioane de bilete în 25 de concerte din Europa. Turneul Worldwired se închide în Germania în luna august.