Măști de casă pentru pielea uscată din timpul iernii

0
47
Foto: Relivbeauty Care

Iarna este sezonul în care pielea se usucă foarte mult. Dar pe lângă rutina zilnică de îngrijire, tegumentul mai are nevoie și de exfoliere. Procesul de exfoliere este necesar pentru îndepărtarea celulelor moarte, iar ingredientele pe care le folosești pentru prepararea măștilor trebuie să fie naturale și nutritive. Pentru a-ți veni în ajutor, iată câteva rețete de măști.

Mască exfoliantă cu miere

Pielea are nevoie iarna de hidratare, iar mierea are proprietăţi emoliente şi este un hidratant natural, reducând efectele pe care le pot avea umiditatea şi frigul asupra tegumentului.

Ai nevoie de:

–    1 lingură miere
–    2 linguri sare de mare
–    3-4 picături de ulei esenţial (în funcţie de preferinţe)

Mod de preparare și aplicare:

Pune într-un bol toate ingredientele. Aplică pasta obținută pe zona afectată – față, picioare, brațe sau pe întreg corpul. Masează tegumentul prin mișcări circulare, blânde, lăsând masca să acționeze aproximativ 5 minute. Clătește cu apă călduță, după care aplică o cremă hidratantă. Repetă tratamentul de două ori pe săptămână.

Mască exfoliantă cu ulei de nucă de cocos și zahăr granulat

Uleiul de nucă de cocos este un cadou de la natură, deoarece este produsul care poate fi folosit pe toate tipurile de piele. În combinație cu zahărul granulat, este un exfoliant natural.

Ai nevoie de:

–    ½ ceașcă ulei de nucă de cocos
–    ½ ceașcă zahăr granulat

Află cum se prepară masca, dar şi alte reţete eficiente pentru pielea uscată pe clickpentrufemei.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here