Mai multe oportunități pentru femei în poker! Doar 4% dintre jucători sunt femei

0

Principalul brand global de jocuri de noroc și divertisment on-line PokerStars a anunțat astăzi parteneriatul cu Poker Power, o organizație care promovează jocul de poker în rândul femeilor. Prima inițiativă în cadrul acestui parteneriat o reprezintă lansarea unui „bootcamp”, o serie de lecții de poker destinate femeilor pasionate de acest joc și dornice să își îmbunătățească abilitățile și să își transforme experiența.

Inițiativa și parteneriatul reprezintă o parte importantă a angajamentului asumat de PokerStars din dorința de a dezvolta jocul și de a sprijini femeile în poker, încurajându-le pe tot mai multe dintre ele să ia loc la mese și să se distreze, asigurându-se și că toți jucătorii se bucură de un spațiu confortabil și sigur în care pot juca fie live, fie on-line. Vestea vine după ce un studiu recent a evidențiat un decalaj izbitor în categoria gen – doar 4% dintre cei 100 de milioane de jucători din lume sunt femei.

PokerStars a făcut echipă cu Poker Power pentru a ajuta femeile să își sporească încrederea în sine și abilitățile de joc în cadrul unei serii de activități menite să scoată în evidență locul femeilor în poker și să ofere mai multe oportunități pentru femeile active în comunitate, dar și pentru cele care și-ar dori să facă parte din ea. Deschis jucătoarelor începătoare din întreaga lume, cursul de patru săptămâni va permite participantelor să deprindă abilități de joc ce facilitează și succesul în lumea reală, cum ar fi abilități de negociere, decizii strategice și alocarea capitalului. În curriculum vor fi incluse sesiuni de practică pe aplicația educativă Poker Power Play de la Poker Powers, precum și turnee specializate și jocuri în cluburi de poker personale de tip home games la PokerStars. Modulele vizează teme precum încrederea, curajul, determinarea, percepția și disciplina.

Grupul care va participa la curs este alcătuit dintr-un mix divers de femei din toate colțurile lumii, inclusiv din Brazilia, Canada, SUA, Franța, România și Regatul Unit. Este vorba de femei care își doresc nu doar să învețe mai multe despre poker, ci își împart timpul între munca de părinte, cariere în domenii precum dreptul, designul interior, modă, inginerie software și rețele de socializare. Participantele au fost inspirate de perspectiva de a deprinde abilități-cheie necesare în poker, inclusiv elemente de strategie și sociale ale acestui sport, precum și de oportunitatea de a fi parte din primul astfel de antrenament transformațional.2

Rebecca McAdam Willetts, Director Parteneriate, PR și Implicare Consumatori, a declarat: „Suntem extrem de încântați de parteneriatul cu o organizație atât de progresistă precum Poker Power. Este partenerul perfect pentru colaborarea la acest proiect, deoarece activitatea lor pentru femeile care joacă poker transcende masa de joc – programele lor se axează pe abilități de strategie și leadership care pot fi aplicate în sala de jocuri, dar și în alte contexte.

În pofida unui progres remarcabil de-a lungul anilor, suntem conștienți că ne aflăm la începutul unui drum dificil spre un poker mai incluziv, dar putem face multe dacă ne mobilizăm eforturile în aceeași direcție împreună. Mai știm și că evenimentele și activitățile dedicate exclusiv femeilor nu sunt pentru oricine, dar am ascultat jucătorii și aceasta este una din numeroasele activități pe care le-am planificat în urma unui feedback direct. Aceste antrenamente sunt o primă ocazie esențială de a stârni interesul femeilor care nu au jucat niciodată acest joc și de a le motiva pe cele care joacă poker să continue să își rafineze abilitățile și să dobândească încredere la mese. Suntem hotărâți să facem pokerul incluziv și accesibil pentru toți și misiunea noastră este aceea de a crea șanse egale și un spațiu sigur pentru comunitatea de poker.” 

Erin Lydon, Director Executiv și Director General al Poker Power, a adăugat: „Suntem onorate să lucrăm cu PokerStars la acest proiect de referință. PokerStars are aceeași misiune și viziune strategică pentru viitorul femeilor în poker – și este palpitant să ne ocupăm alături de PokerStars de un antrenament special care va încuraja mai multe femei să intre în acest sport uimitor. Misiunea Poker Power este aceea de a ajuta un milion de femei să deprindă abilități de afaceri și de viață prin jocul de poker.

Cursul nostru de patru săptămâni le va oferi femeilor nu doar lecții despre poker, ci și abilități de viață importante ce pot fi aplicate în afaceri, în viața de părinte și în viața de zi cu zi.

Sper că prin acest parteneriat vom putea crea mai multe oportunități pentru femei, că percepțiile privind pokerul vor începe să se schimbe și tot mai multe femei se vor simți încurajate și încrezătoare să se apropie de masa de joc.”

Antrenamentul se va derula pe o perioadă de patru săptămâni, iar participantele vor beneficia și de tutoriale individuale cu Ambasadori PokerStars, cum ar fi Jennifer Shahade, GJ Reggie și Lali Tournier care le vor ajuta să se pregătească pentru șansa de a câștiga un loc la un eveniment special din cadrul European Poker Tour (EPT) Praga. Participantele la antrenament au fost selectate prin intermediul unui sondaj anonim. Persoanele care au răspuns la sondaj aveau abilități de joc de poker limitate și un interes evident pentru un curs care să le permită să aprofundeze cunoștințele și să învețe mai multe despre joc.

Alte instrumente, cum ar fi PokerStars Learn vor fi non-stop la dispoziția participantelor pentru a-și perfecționa abilitățile în timpul liber, oferindu-le ocazia să învețe clasificarea mâinilor și să se familiarizeze cu formatul de poker on-line, pentru cele care nu au mai jucat până acum sau pentru cele care au nevoie de o sesiune de aprofundare.  

În urma programului de patru săptămâni, participantele vor avea șansa de a juca pentru un Platinum Pass la EPT Praga (7-18 decembrie, 2022) și de a însoți noile câștigătoare ale câte unui Platinum Pass, printre care Giada Fang și Rishya Iyer, în Bahamas.

Un Platinum Pass include:

  • Buy-in de 25.000 USD la PSPC, care va avea loc în Bahamas în ianuarie 2023
  • Șase nopți de cazare pentru câștigător și un invitat la un hotel de 5 stele
  • Transferuri aeroport
  • 1.900 USD bani pentru cheltuieli
  • Experiențe dedicate câștigătorilor Platinum Pass pe durata evenimentului

Anunțul vine după ce primul eveniment de poker feminin de la PokerStars Road to PSPC Women’s Event organizat la Live! Casino în Philadelphia și-a desemnat câștigătoarea, pe jucătoarea Rishva Iyer, 24 de ani, din Kensington, Philadelphia, care tocmai a primit râvnitul Platinum Pass în valoare de 30.000 USD după ce le-a surclasat pe celelalte 120 de participante. Acest Pass o va duce direct în Bahamas, să joace la campionatul PokerStars Players No Limit Hold’em Championship (PSPC) în ianuarie, unde vor fi puși la bătaie milioane de dolari.