Machiajul de vară: trucuri și sfaturi pentru un look reușit!

0

În zilele toride de vară este indicat să purtam un machiaj cât mai natural, lejer. Datorită căldurii ridicate, tenul transpiră și un machiaj încărcat este sortit eșecului, riscând ca produsele să se întindă inestetic pe față. Make up artistul Maria Costina Boloș vine cu niște sfaturi utile pentru un machiaj reușit de vară!

Tenul

Vara, obligatoriu vom folosi o cremă cu factor de protecţie, cel puţin SPF30. Pe piață găsim produse BB Cream sau CC Cream cu factor de protecție, care au o textură lejeră și ne uniformizează discret culoarea tenului.

Dacă nu dorim să renunțăm la fondul de ten, putem opta pentru un produs cu o consistenţă fluidă,care nu încarcă tenul, optând pentru o formulă care ține sebumul sub control. Aplicăm peste fondul de ten o pudră translucidă, iar la nivelul ochilor optăm pentru un machiaj discret şi natural. Pudra translucidă are următoarele avantaje: în primul rând fixează fondul de ten pe față, se adaptează la orice culoare și ține sub control secreția de sebum pentru câteva ore.

2

Machiajul ochilor și al sprâncenelor

Pentru sprâncene și gene este indicat să folosim produse waterproof, care vor rezista întreaga zi. Pe piață găsim geluri speciale pentru sprâncene care arată natural în momentul în care sunt aplicate și sunt rezistente la transfer, putând fi folosite chiar și atunci când mergem la piscină și vrem să arătăm bine.

Ochii îi vom machia în nuanțe calde, naturale, care să ne lumineze privirea, iar pe pomeți vom aplica un bronzer care arată mai natural decât un blush colorat.

4

Buzele

Buzele se vor machia în culori neutre dacă aveți tenul bronzat, optând pentru nuanțe nude sau roz. Vom alege un ruj hidratant (buzele au tendința de a se usca în urma deshidratării sau a expunerii la soare), evitând însa gloss-urile, care se pot întinde inestetic.

Machiajul are ca suport pielea, iar pentru cel mai bun rezultat, trebuie să ne îngrijim înainte de toate de ea. Astfel, este important să ne hidratăm corespunzator prin consumul de lichide, să ne demachiem dimineața și seara și să nu uităm să aplicăm în  jurul ochilor o cremă hidratantă. Chiar și tenul gras sau mixt au nevoie de hidratare, însă vom alege produse cu texturi lejere sau gel, create special pentru acestea.

5

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here