Linoleum performant, pentru o pardoseală de efect

0

Acoperirea podelelor cu diverse materiale este deopotrivă o problemă de ordin estetic, dar și de utilitate practică.

În funcție de pardoseala aleasă se poate personaliza o casă, un birou, un centru de afaceri, un hotel, o clinică medicală, se poate întregi un design original, aducător de satisfacții deosebite.

Nu trebuie neapărat să se folosească niște produse extrem de scumpe și foarte pretențios de întreținut. Ce părere ai despre linoleum, spre exemplu?

Pardoselile de tip linoleum au fost descoperite întâmplător pe la jumătatea secolului al 19-lea, atunci când un inventator a observat că după ce uleiul din semințe de in s-a uscat s-a creat o peliculă dură și flexibilă. În combinație și cu alte materiale gen: lemn, plută, pietriș, nisip, s-a ajuns până la urmă la ceea ce este cunoscut în prezent ca linoleum. Inițial a fost popular peste Ocean și în Marea Britanie, pentru ca mai apoi să se extindă folosirea linoleumului natural în întreaga lume.

Linoleumul din vinil a fost descoperit la începutul secolului 20, iar perioada sa de glorie a fost prin anii 1960. El este un produs de laborator, care nu se găsește în natură.

Este vândut în role, dar pe piață sunt disponibile plăci adezive, gata tăiate, care se instalează foarte ușor . Aceste dale de linoleum artificial poate să fie și ștanțat la exterior.

Avantajele achiziției de linoleum de diverse tipuri sunt: prețul accesibil, modul de rulare, transportul simplu, instalarea foarte rapidă, posibilitatea de a alege dintre numeroase modele și rezistența la umiditate foarte bună (cu specificația că la linoleumul natural 100% e ceva mai redusă).

De ce să folosești linoleum pentru pardoseli interioare?

Acoperirea podelelor poate fi relativ ieftină dacă se face cu materiale accesibile, dar de foarte bună calitate, multe dintre acestea putând fi instalate chiar în regie proprie.

Dacă ar fi să ne referim la alegerea unui covor PVC, un linoleum din vinil, așa cum este cunoscut de cea mai mare parte a clienților, dacă acesta este ales cu grijă poate să confere un aspect deosebit de plăcut locuinței.

Deși mulți se orientează în prezent către acele modele de linoleum care imită piatra sau parchetul, există și clienți care vor să își instaleze, spre exemplu, un covor PVC care să le amintească de oceanul nesfârșit.

Ce ai spune de un linoleum albastru intens, de exemplu? Unul care să completeze de minune o cameră cu o amenajare interioară cu temă marină, în care să existe și cochilii de scoici sau melci, o ancoră metalică aurie poziționată pe unul dintre pereți, poate și un năvod pescăresc, niște geamuri sub formă de hublouri, un hamac, iar lista ar putea să continue.

De unde poți achiziționa linoleum de calitate premium la preț convenabil?

La Home Expert vei găsi numeroase varietăți de covoare PVC, inclusiv linoleum albastru, fiecare cu grade de rezistență și caracteristici specifice, inclusiv antibacteriene, antifungice, ușor de întreținut și extrem de durabile vreme îndelungată.

Linoleum se poate instala și în sedii de firmă, magazine, chiar și în săli de sport, dacă este vorba de anumite varietăți antiderapante.

Se știe că atunci când este vorba de o sală de sport, pardoseala trebuie să fie extrem de calitativă, să nu fie alunecoasă, așa încât să nu fie posibile accidentările sportivilor, indiferent că vorbim de baschetbaliști, hanbaliști, voleibaliști sau chiar de aceia care joacă fotbal sau tenis în  sală. Linoleumul poate să fie o pardoseală extrem de rezistentă și versatilă, care se instalează rapid, are o estetică deosebită, o bună liniaritate și, foarte important, este ușor de întreținut. La aceste caracteristici speciale mai adăugăm și faptul că modelele actuale izolează acustic foarte bine, la fel și termic. Nu mai vorbim de faptul că ele rezistă foarte bine la apă, iar prețul lor este convenabil.