Linii de gătit profesionale, pentru business-uri HoReCa profitabile

0
Foto: unsplash.com

Pentru a facilita munca angajaților și a crește productivitatea bucătăriei unităților de catering, sunt utilizate din ce în ce mai mult linii de gătit profesionale.

Acestea se pot completa pe parcurs cu diverse secțiuni (module). Acestea pot fi utilizate atât separat, cât și împreună cu altele, ceea ce permite ca acest tip de sistem de echipamente HoReCa să fie cea mai bună soluție universală pentru multe probleme pentru unitățile de acest gen:cantină, bar, restaurant și alte unități de catering.

Principalele linii de gătit din gama de dotări profesionale

Cu ajutorul echipamentelor termice, produsele sunt prelucrate separat cu aer cald sau abur, sau in combinație cu abur și aer cald.

Potrivit experților există 17 tipuri de astfel de echipamente. Există modele universale care sunt potrivite pentru majoritatea întreprinderilor și există cele care rezolvă probleme înguste.

Dacă ne referim la seriile gastronomice pentru gătirea la cald, adică pentru liniile termice, există următoarele marcaje ale serii standard de linii termice: 600, 700 și 900.

Datorită acestui principiu modular-secțional de creare a unei linii de încălzire, formarea configurației optime din echipamentele de producție tehnologice necesare, fără a uita să ținem cont de seria selectată.

Există anumiți câțiva factori care pot influența alegerea configurației:

  • caracteristicile spațiilor comerciale;
  • tipul unității HoReCa;
  • mărimea unității de producție;
  • numărul de locuri pentru consumatori;
  • conceptul de bucătărie etc.

Pentru o unitate cu 80-120 de locuri, cea mai bună opțiune ar fi seria de echipamente calde 700, dacă numărul de locuri este de 150, atunci seria 900 va fi cea mai potrivită.

Compoziția liniilor de încălzire de diverse configurații poate include următoarele module: aragazuri, tigăi (staționare și basculante), friteuze, oale de gătit, cuptoare, încălzitoare de alimente, mese neutre, încălzitoare de alimente. Încălzitoarele de alimente sunt folosite destul de mult și ele pentru a se menține alimentele finite calde. Sunt disponibile atât echipamente pentru preparate lichide, cât și uscate. Mesele neutre standardizate sunt folosite pentru tăierea semifabricatelor sau pentru plasarea stocurilor suplimentare sau a echipamentelor de producție suplimentare pe acestea ș.a.m.d.

Echipamente modulare combinate cu aburi

Sunt dotări extrem de populare în industria de catering. În multe unități, ele înlocuiesc până la 90% din echipamente. De obicei funcționează în trei moduri: abur, aer cald cu convecție și abur plus convecție.

Cuptoare profesionale standardizate

Pot fi achiziționate separat sau împreună cu alte echipamente din linia termică. Sunt folosite pentru gătit mâncăruri fierbinți și coacere. Produsele ce se prepară pot fi prăjite, coapte, înăbușite.

Echipamente gastronomice de gătit universale

Sunt unități de gătit universale care sunt utilizate pentru fierbere, prăjire, coacere. Pe lângă cele ce funcționează pe bază de gaz și energie electrică, există aragazuri profesionale cu inducție cu niște caracteristici deosebite.

Plitele cu inducție profesionale sunt ceva mai scumpe decât cele pe gaz sau electrice. Dar, în ciuda acestui fapt, sunt populare pentru că permit să se economisească semnificativ, ceea ce face ca să se armonizeze investiția chiar și din prima lună de utilizare. Astfel de economii se datorează faptului că energia termică nu este cheltuită pentru încălzire și nu trece pe lângă vasele în care se gătește. De asemenea, se reduce foarte mult timpul de gătire.

Ce să cauți atunci când alegi o linie de gătit profesională?

Unitățile de catering au nevoie de echipamente durabile, fiabile, care să reziste la sarcini grele. Prin urmare, atunci când alegi unități de bucătărie, acorzi atenție următoarelor puncte tehnologice:

  • Echipamentul trebuie să fie durabil, din fontă sau oțel inoxidabil. Este permis ca unele elemente care nu sunt expuse la căldură să fie realizate din plastic de înaltă calitate.
  • Analizează dacă este posibil să înlocuiești ușor părți (module) ale echipamentelor gastronomice din liniile profesionale amintite care sunt expuse la diverși factori.
  • Modulele moderne HoReCa sunt echipate cu tot felul de caracteristici suplimentare. Informează-te cu atenție despre funcționalitatea diferitelor dispozitive pentru a înțelege limpede cum te pot ajuta în bucătăria ta profesională.
  • Echiparea unităților de alimentație publică ar trebui să fie obligatoriu justificată din punct de vedere economic. Calculează în prealabil la volumul de muncă al fiecărei unități pentru a le utiliza ulterior cât mai eficient posibil.

Magazinul online TC Romania Crown Cool vinde aparate de bucătărie profesionale de la producători de top. O echipă dedicată din cadrul companiei te poate ajuta să faci alegerile cele mai corecte.