Limbajul florilor: ce spun florile pe care le oferim despre noi ?

“La multi ani”, “Felicitari”, “Multumesc”, “Te iubesc”, “Mi-e dor de tine” sunt doar cateva dintre cuvintele dincolo de care se sprijina o suita de sentimente. In fiecare zi, milioane de cadouri sunt oferite catre oameni din viata noastra pentru a le arata aceste sentimente. Florile, fie ca inlocuiesc exprimarea verbala a acestor trairi, fie ca le insotesc, reprezinta daruri care au propriul lor limbaj si spun foarte multe lucruri despre cel care le ofera.

Persoanele care ofera flori sunt mai pline de viata si mai puternice

Cercetatorii de la Universitatea Rutgers au aratat cat de mult schimba florile perceptia oamenilor despre cei care le ofera. Rezultatatele au aratat ca acestia sunt vazuti ca avand o inteligenta emotionala foarte dezvoltata si lasa impresia ca isi manifesta sentimentele cu aceeasi usurinta cu care le inteleg pe ale celorlalti. Cei care ofera flori sunt perceputi deci mai expansivi si mai empatici decat ceilalti.

In plus, atat barbatii cat si femeile care ofera flori sunt, cel putin in ochii celorlalti, ca fiind oameni fericiti, realizati, puternici, capabili si curiosi. Persoanele de gen feminin care aleg sa ofere flori sunt privite ca avand un simt estetic dezvoltat si o inclinatie catre natura.

Studiul realizat de catre oamenii de stiinta de la Universitatea Rutgers a avut la baza si alte cercetarii anterioare, care vizau acelasi subiect. In urma efectuarii acestora, s-a concluzionat faptul ca florile creeaza instant o stare de incantare si de fericire si cresc placerea si satisfactia asupra vietii. In mod specific, la primirea unui cadou de acest fel, femeile participante la studiu au raspuns prin zambete si stari pozitive, manifestate chiar si pe parcursul a mai multor zile, nu doar atunci cand au primit flori. Tot florile sunt cele care au condus de asemenea la intensificarea contactelor cu familia si cu prietenii.

Florile genereaza reactii pozitive din partea destinatarilor

Una dintre puterile magice ale florilor este sa produca bucurie, atat pentru persoana care le ofera cat si pentru cea care le primeste. Nu este de ascuns faptul ca prin cadouri reusim sa influentam parerea celorlalti despre noi, iar acest lucru functioneaza in relatiile romantice, de prietenie si in cele de business.

In afaceri, sa alegi drept cadou un cos sau un buchet de flori ii va comunica destinatarului ca esti atent la detalii si gentil, doua caracteristici care sunt importante in mentinerea unei relatii de business favorabile. Diversele florarii online, asa cum este si Floria.ro, au chiar si colectii corporate dedicate tocmai acestui scop.

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular