La ce poti utiliza o tabla magnetica si care sunt avantajele ei

0

Tabla magnetica este numita si white board si este confectionata din straturi de materiale feromagnetice care au fost vopsite cu niste substante speciale. Aceste straturi sunt intercalate cu alte straturi de carton. Pe tabla magnetica se pot lipi magneti. Aceste table au devenit populare in primul rand in institutiile de ivnatamant unde au fost puse in locul tablelor negre pe care se scria cu creta. Cel mai important avantaj este faptul ca nu mai exista praf de creta care sa se imprastie in atmosfera.

Tabla magnetica este mai curat de utilizat

Tablele magnetice verzi, cele pe care inca se scrie cu creta sunt mult mai usor de curatat. In cazul tablelor magnetice albe, numite white board nu ramane deloc mizerie in urma si aerul din sala de curs este mai curat. Pe aceste table se va scrie utilizand markere speciale colorate iar stergerea are loc foarte usor si multmai delicat. Nu mai exista deloc praf de creta. Culorile pe care le au markerele sunt mai vizibile si mai intense deci persoanele aflate in sala, care trebuie sa citeasca nu vor face eforturi in sensul acesta.

Ulterior tablele magnetice au fost preluate si in cadrul companiilor si sunt folosite ca suprafete speciale pentru scris sau ca suport pentru mai multe materiale cum ar fi benzile, magnetii sau postiturile in timpul sedintelor, la prezentari sau sub forma de avizier.

Atunci cand ai nevoie de un suport special pe care sa poti scrie in timpul sedintelor sau in timpul prezentarilor, tablele magnetice sunt in concurenta cu flipcharturile. Ambele au acelasi scop insa ca si investitie, tablele sunt mult mai bune.

Daca ai nevoie des de informatiile pe care le scrii anterior poti opta pentru flipchart, dar daca nu tabla este cea mai buna varianta. Ea va ramane acolo tot timpul si tot ce trebuie sa faci este sa o stergi si sa scrii din nou pe ea. Tine cont de faptul ca poti face fotorgafii ale tablei, caz in care vei putea pastra totul online. De asemenea, te poti gandi si la faptul ca daca folosesti flipchart va trebui sa gasesti o solutie pentru reciclarea colilor de hartie.

Daca ai un buget mare poti alege table pe care sa incarci tabele din calculator. O astfel de tabla magnetica reda suportul media din calculator sau din laptop in timp ce iti permite chiar sa scrii pe ea. Un alt lucru foarte important este faptul ca pe aceste table avansate poti sa salvezi ceea ce ai scris si va ramane sub forma de imagine sau pdf in memoria interna a tablei, de unde toate aceste informatii pot fi preluate in calculator pentru a fi utilizate mai tarziu.