La ce oră trebuie să iei micul dejun ca să slăbești

0
160
foto: sanatate.bzi.ro

Ora mesei are un impact major asupra organismului, astfel că dacă vrei să slăbești, pe lângă modificarea regimului alimentar, ar trebui să iei în considerare și modificarea programului tău zilnic, arată o nouă cercetare.

Potrivit unui studiu realizat pe parcursul a zece săptămâni, ora la care mănânci ar putea fi cheia reducerii grăsimii corporale, susțin specialiștii.

Participanții au fost împărțiți în două grupuri: cel de control, în care participanții au mâncat așa cum ar face-o în mod obișnuit. Cei din al doilea grup au fost rugați să ia micul dejun cu 90 de minute mai târziu decât o faceau de obicei și cina cu 90 de minute mai devreme. Niciunul dintre ei nu a urmat un regim, iar fiecare participant a ținut un jurnal pe tot parcursul experimentului.

Rezultatele au arătat că cei care au mâncat la o anumită oră au pierdut de două ori mai multă grăsime corporală decât ceilalți. Totodată, participanții care au respectat intervalul orar au declarat că și-au pierdut apetitul și au redus gustările.

Află continuarea pe Clickpentrufemei.ro!