Izorul de sănătate din apa de nucă de cocos – produse bio de la NaturaFresh

0

În ultima perioadă, tot mai mulți oameni își orientează atenția asupra îmbunătățirii stării de sănătate. Dezvoltarea tehnologiei în domeniul agriculturii și accesul ușor la substanțe ce cresc producția într-un timp record a condus în mare parte la alimente cu un grad ridicat de toxicitate. Acest lucru este dovedit și de lipsa gustului autentic.

Din nefericire, aceste alimente își răsfrâng efectele asupra generațiilor noi ce se află în perioada de creștere, de formare. Adesea se întâlnesc probleme de metabolism și afecțiuni endocrinologice. Alimentele bio sunt produse ce fac parte dintr-o piață dezvoltată timid la noi în țară, în ciuda potențialului agricol. Totuși oamenii au revenit la beneficiile din vechime redate de o alimentație sănătoasă.

Este adevărat că prețurile sunt puțin mai ridicate față de alternative, dar acest lucru se poate explica ușor prin simplul fapt că perioada de creștere este una pe termen îndelungat și, implicit, efortul depus pentru îngrijire este pe măsură.

Motivele pentru care aceste produse sunt la mare căutare de cei care urmează un stil de viață sănătos constau în valoarea nutritivă ale alimentelor bio și în efectele benefice asupra organismului. Un jucător important pe piața de profil este NaturaFresh. Din pasiune pentru remediile naturale, aceștia dețin în cămara cu bunătăți produse ce se încadrează în categoria bio, la prețuri echilibrate.

Apa de cocos – un produs simplu ce întrece așteptările organismului

Apa din nucă de cocos este un adevărat miracol pentru organism și mai este denumită băutura sportivilor. Datorită proprietăților sale nutritive este băutura considerată ca fiind o sursă optimă de hidratare. Mai mult decât atât, nu are grăsimi și colesterol.

S-a demonstrat științific faptul că apa de nucă de cocos prezintă mai multe beneficii pentru organism decât laptele. Nu este degeaba denumită băutura sportivilor. Aceasta, ce tinde a fi un izvor al sănătății, conține mai mult potasiu decât bananele.

Apa de cocos elimină grăsimile din piele și contribuie la regenerarea celulelor. Previne durerile de cap și stimulează concentrarea, datorită modului în care hidratează organismul.

Cocosul a ajuns un aliment minune utilizat aproape pentru orice afecțiune. La început, a fost recunoscut în special pentru efectele antimicrobiene și antifungice, fiind un remediu la îndemână pentru tratarea virozelor și a răcelilor. Este des întâlnit și în compoziția produselor cosmetice, datorită efectelor vizibile în combaterea acneei și redarea elesticității tenului.

Beneficii ale apei de nucă de cocos

Acest lichid se extrage din interiorul nucilor de cocos încă tinere. În unele culturi, cocosul este considerat a fi tot ceea ce este necesar pentru supraviețuire. Valoarea nutritivă este redată de conținutul bogat în antioxidanți, vitamine, minerale cu efect antiîmbătrânire și anticancer.

  • Detoxifierea organismului

Este cunoscut faptul că organismul uman eleimină singur toxinele și ceea ce nu îi este benefic. Acest lucru trebuie însă stimulat de o hidratare corespunzătoare și de un aport suficient de nutrienți. Cantitatea de electroliți prezentă în apa de cocos vine cu rolul de a hidrata și de a optimiza tensiunea arterială. Mai mult decât atât, poate stimula digestia prin nivelul ridicat de fibre.

  • Elimină stresul

În rubrica alimente bio de la NaturaFresh se regăsește o gamă variată de produse alternative celor din comerțul obișnuit menite să reducă efectele negative ale stresului. Apa de cocos, datorită conținutului de magneziu, stimulează serotonina – hormonul responsabil de redare a fericirii. Pentru un plus în ceea ce privește starea de bine se poate înlocui chiar și cafeaua de dimineață.

  • Remediu eficient pentru durerile de cap

Motivele durerilor de cap pot fi variate. În mare parte cauza principală este deshidratarea, dar nu numai. O circulație sanguină ce lasă de dorit este de asemenea un efect rezultat în migrene. Acestea fiind spuse, sursa de tratament poate fi apa de cocos datorită magneziului și proprietăților terapeutice de hidratare care au fost specificate anterior.

  • Alcalin vs. acid

Alimentele acide sunt deseori o sursă ce favorizează dezvoltarea celulelor canceroase. Alături de stres se pot declanșa diferite boli precum cancerul, diabetul sau osteoporoza. Un echilibru al pH-ului ţine departe aceste efecte dăunătoare. Apa de cocos are un pH alcalin, fiind o sursă de restabilire a funcțiilor organismului.

  • Efect antiîmbătrânire

Este o sursă ideală de antioxidanți și dezvoltă un efect de regenerare al celulelor, bineînțeles, consumul trebuind să fie unul constant. Mai mult decât atât, apa de cocos se poate folosi atât pentru uz intern în diferite mixuri, cât și pentru uz extern în compoziția diferitelor măști de față.

Gama de alimente bio de la NaturaFresh nu se oprește însă doar la apa de cocos. Produsele și sucurile disponibile reprezintă o sursă de îmbunătățire a stării de sănătate. Sucurile bio sunt cotate ca fiind ușor de consumat, aducând în același timp un aport benefic de nutrienți asupra organismului. Pentru mai multe detalii poți să vezi aici sucuri bio de la NaturaFresh, ce interesează publicul larg.