Îți plac cireșele? Iată ce beneficii au pentru sănătate!

0
Foto: Hepta

Pe lângă faptul că sunt delicioase, cireșele sunt și unele dintre cele mai sănătoase fructe. În plus, sunt și hipocalorice, ceea ce le face o opțiune ideală pentru cei care țin dietă de slăbit. Specialiștii spun că mână de cireșe conține mai puțin de 100 de calorii și 15% din necesarul zilnic de vitamina C.

-Antioxidanții și compușii antiinflamatori conținuti de cireșe încetinesc procesul de îmbătrânire și protejează împotriva bolilor cronice, cum ar fi afecțiunile de inimă, cancerul, Alzheimer, diabetul și obezitatea.

-Efectele antiinflamatoare ale cireșelor mențin sănătatea organismului. În plus, aceste fructe au un indice glicemic scăzut, ceea ce face să nu varieze foarte tare nivelul zahărului din sânge și al insulinei când sunt consumate. Sunt ideale pentru prevenirea diabetului, scrie libertatea.ro

-Cireșele sunt o sursă bogată de melatonină, un hormon care favorizează ciclurile de somn. Aproximativ 250 de ml de suc de cireșe băut dimineața și seara crește durata somnului cu o oră și 24 de miute.

-Consumul în mod regulat de suc de cireșe în dieta zilnică ajută la ameliorarea durerilor de încheieturi.

-Sucul de cireșe ajută la scăderea nivelului de colesterol. Reducerea cu cel puțin 1% a nivelului de ‘colesterol rău’ scade riscul de a dezvolta boli de inimă cu 2%.