Investiția în foraj și sistemul de pompare, de la aceeași firmă – beneficii și sfaturi

0

Atunci când o proprietate nu este racordată la sistem public de alimentare cu apă curentă rămâne în sarcina proprietarului de a investi pentru asta. Este un minimum de confort și o necesitate de care se leagă și funcționarea unor sisteme avantajoase precum pompele de căldură.

Investiția într-un foraj este justificată și mai ales necesară, însă este de preferat să fie vorba de o colaborare cu specialiști. Riscul este de a fora inutil, de a nu avea apă curată în cele din urmă, costurile fiind mai mari pentru rezultate optime.

A nu se confunda forajul cu săparea pentru fântână. Aici vorbim despre primul strat de pânză freatică și adâncimea la care se sapă este una mică de obicei. Forajul în schimb, de medie sau mare adâncime așa cum recomandă specialiștii de la EcoDrill captează cel puțin al doilea strat, pentru ca apa să fie potabilă și curată. Ce garantează reușita ține de echipamentele folosite, de oamenii cu experiență ce aleg corect tehnica de forare.

Cum îți protejezi investiția

Sună poate ideal ca un serviciu de așa amploare să fie accesibil, ba chiar ieftin și în plus totul să fie calitativ și la standarde înalte. Pentru ca investiția făcută să fie una avantajoasă este de preferat ca selectarea firmei în primul rând să fie o sarcină minuțios realizată.

Sunt o prioritate firmele care dispun de servicii complexe. Spre exemplu la EcoDrill vorbim despre foraje de medie sau mare adâncime, cu scop divers a acestora. În completare, există și servicii extra, de la încălzirea în pardoseală la panouri solare termice sau sisteme de pompare. După ce forajul este realizat, aceeași firmă poate pune la dispoziție sistemele complete pentru echipamentul de pompare. În felul acesta există și o mai mare încredere că serviciile prestate sunt așa cum trebuie și că diversele colaborări cu prestatori de servicii nu duc la conflicte privind finalizarea lucrării ca la carte.

În plus, pentru sistemul de pompare aceeași experți vor recomanda modelul potrivit, în funcție de nevoile fiecăruia, de debitul de apă consumat zilnic, de toți parametrii ce caracterizează forajul.

La fel de important este de a căuta referințe despre cei din domeniu. Tehnica de forare spre exemplu, deși nu este de interes pentru client, face parte din cartea de vizită a firmei alese. Trebuie să existe cunoștințe tehnice, dar și experiență practică. Cei de la EcoDrill recomandă două dintre cele mai complexe tehnici de forare și anume forajul hidraulic rotativ cu circulație de fluid, în special pentru solurile moi și medii și forajul uscat cu ciocan de fund, pentru zonele cu soluri dure și semi dure.

Nu oricine poate executa foraje profesionale. Așadar triajul ofertelor începe de aici. La EcoDrill ofertele sunt personalizate și țin deci cont de particularitățile fiecărui caz. Atât pentru foraje, cât și pentru servicii suplimentare precum sistemele de pompare, instalarea pompelor de căldură etc. regăsim detalii în cadrul paginii oficiale.