Insula Crăciunului, locul unde se întâmplă un fenomen spectaculos în fiecare an

0
Sursă foto: shutterstock.com

Știai că există o Insulă a Crăciunului? Nu e chiar așa cum ți-ai imagina, dar este locul unde natura a săvârșit unul dintre cele mai fabuloase acte de creație. O destinație de vacanță cu o adevărată aventură într-o lume tropicală magică. 

La țărmul Oceanului Indian, pe teritoriul australian, 135 de km² de stânci abrupte într-o îmbinare desăvârșită cu pădurea și apa mării au primit numele de Insula Crăciunului. La adăpostul acestei impresionante opere a naturii stau păsări și plante unice în lume, care s-au dezvoltat într-un mediu nepreturbat de poluare.

La 2.360 km Nord-Vest de Perth, în Australia de Vest și la 500 km la Sud de Jakarta, Indonezia, întinderea a fost descoperită în ziua de Crăciun a anului 1643 de navigatorii britanici. Chiar dacă vasul comandantului William Mynors nu a reușit să se apropie de chei din cauza coastei, insula a apărut inclusă pe o hartă publicată în 1666. Teritoriul locuit de aproximativ 1500 de oameni a trecut în administrarea Australiei abia în 1958 și are capitala la Flying Fish Cove, scrie unica.ro

Insula Crăciunului este atolul cu cea mai mare suprafață de uscat. Muntele a fost inițial un vulcan, iar cele mai multe roci sunt formate din calcar ce s-a acumulat din creșterea coralilor timp de milioane de ani. Stâncile abrupte de-a lungul celei mai mare părți din coastă dau naștere brusc la un platou central. Insula este acoperită în principal de pădurea tropicală, din care 63% este Parcul Național.