Îngrijirea părului vara. Cum să ai un păr frumos când mergi la mare

0
Foto: unica.md

În timpul sezonului estival este recomandat să ne expunem cu grijă la razele soarelui, fără a petrece timp îndelungat la plajă. Dacă vrei să ai un păr frumos când mergi la mare, e important să folosești coloranți și produse cu protecție solară, pentru a împiedica uscarea părului sau pierderea intensității culorii acestuia.

Cum să ai un păr frumos când mergi la mare. Atenție la razele solare

Razele UVA duc la deshidratarea și distrugerea cuticulele firelor de păr, oferindu-i părului un aspect uscat. Pe de altă parte, razele UVB distrug pigmenții podoabei capilare, indiferent că vorbim despre pigmenți naturali sau artificiali.

Podoaba capilară este alcătuită din keratină în proporție de 70-80%, îmbogățită cu aminoacizi, pigmenți, grăsimi și minerale (zinc, cupru, mangan, fier, sulf, crom). Din compoziția ei fac parte și lipidele, apa și vitaminele A, B, C, PP, H. Așadar, pentru a ne păstra elasticitatea, volumul și flexibilitatea firelor de par, este recomandat să-i acordăm părului o protecție suplimentară.

Apa mării/oceanului

Apa sărată afectează proteinele firelor de păr, iar sarea are capacitatea de a pătrunde în firul de păr și de a-l deteriora. De altfel, din cauza valurilor de căldură, părul se usucă, iar firele de păr sunt distruse. Tot vara, pielea capului transpiră mai mult decât de obicei, iar părul se usucă și mai tare.

Clorul din piscine

Clorul și celelalte substanțe chimice care se găsesc în piscine afectează și ele firul de păr. Vă recomandăm ca înainte de a intra într-o piscină, să vă umeziți podoaba capilară cu apă curată, deoarece părul ud rezistă mai bine la contactul cu clorul din apă.

vezi mai mult pe libertateapentrufemei.ro !