Home / Beauty / Ingredientele dăunătoare din cosmetice de care trebuie să te ferești
Foto:noticiasaominuto.com

Ingredientele dăunătoare din cosmetice de care trebuie să te ferești

Oamenii din ziua de azi sunt din ce în ce mai preocupați de produsele de îngrijire pe care le folosesc, fiind totodată conștienți de faptul că substanțele chimice toxice pe care unele dintre acestea le pot conține vor ajunge direct în sânge atunci când sunt aplicate pe piele sau pe păr.

1. Parabenii

Parabenii sunt folosiți la scară largă pe post de conservanți în multe produse cosmetice sau de igienă personală. „În cadrul unor teste de laborator pe animale și țesuturi s-a observat că aceștia pot produce dereglări endocrine, însă nu este clar dacă au același efect asupra ființelor umane. În orice caz, în UE este permisă doar utilizarea a 2 compuși din categoria parabenilor (metilparaben și etilparaben), un număr de 5 fiind interziși. Parabenii pot fi întâlniți în produse de machiaj, de spălare a corpului, deodorante, șampoane și produse de curățare a fetei, dar și în produse alimentare și farmaceutice”, explică doamna doctor Ana-Maria Vlad, dermatolog.

2. Formaldehidă și eliberatorii de formaldehidă

Aceștia reprezintă conservați care au un potențial iritant pentru ochi, piele nas, tractul respirator și pot provoca neoplazii în cazul expunerii la cantități mari. Pot provoca reacții alergice și dermatite de contact, dureri de cap, dureri articulare și toracice, oboseală sau amețeli. “Se găsesc în cantități mici în cosmetice, în special în produse pentru îndreptarea (relaxarea) chimică a părului și lacuri pentru unghii sau adezivi, fiind folosite mai ales în industria lemnului”, atenționează specialistul dermatolog.
Descoperă care sunt ingredientele dăunătoare din cosmetice de care trebuie să te ferești pe clicksanatate.ro

About paginadelifestyle

Check Also

Farmec introduce noi servicii și beneficii în cadrul magazinului online

Farmec, cel mai mare producător român de cosmetice, dezvoltă magazinul online și introduce noi servicii ...