INEDIT: Un apartament din Cluj dă o nouă viață obiectelor vechi! Imobilul poate fi închiriat

0

Un apartament din Cluj poate fi plasat în topul celor mai frumoase dar și interesante imobile din țară sau din lume! Un tânăr a reamenajat o banală locuință, oferind un suflu nou în același timp unor obiecte vechi. Astfel, Urban Apartment este cu totul deosebit!

Urban Apartment este al doilea „copil” al Art Apartments Cluj . „Fratele mai mare” (ca dimensiuni) este amplasat în aceeaşi locaţie, într-o căsuţă veche, retrasă în spatele curţii, din zona cunoscută drept Cetăţuia, foarte aproape de centrul vechi al Clujului, însă ferită de tumultul oraşului, scrie designist.ro.

Autorul amenajării și proprietarul casei, Doru Tonea, este şi restaurator pasionat de mobilă şi obiecte vechi – mai multe despre salvarea obiectelor „pierdute” poţi afla chiar de pe site-ul său.

Doru imprimă un suflu nou stilului industrial prin combinarea elementelor specifice acestuia (metal, cărămidă aparentă, beton, ciment) cu piese de mobilier şi decoraţiuni recuperate. Acestea, găsite de Doru la târguri de vechituri şi recondiţionate, ies în evidenţă ca adevărate vedete ale amenajării.

Şi nu întâmplător, pentru că această deturnare a industrialului către domestic a venit iniţial dinspre artişti, locul se transformă firesc şi într-o “galerie” de artă neconvenţională (mai rar una în care să poţi locui! :)), unde sunt expuse lucrări de artă.

Află întreaga poveste pe designist.ro!

Fotografii: Alexandru Lates

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.