INEDIT: Strada Potaissa, transformată în piață de flori! GALERIE FOTO

O stradă din Cluj Napoca a fost transformată într-o piață de flori! Pietonala Potaissa a fost înfrumusețată cu mii de flori colorate și aranjamente spectaculoase. Organizatorii evenimentului au pregătit o săptămână plină de veselie. 

Strada Potaissa are o nouă față de astăzi! Până pe data de 25 iunie pietonala este prima piață de flori altfel a orașului. De la buchete simple, până la ghivece cu flori neconvenționale, sau ardei iute și flori de ceapă, puteți găsi cele mai interesante creații ale floriștilor clujeni. Evenimentul este inspirat de concepul de Street Delivery și pune accent pentru prima dată pe noțiunea de piață de flori.

Producători locali de plante aromatice și ornamentale, floriști și designeri florari cu experiență sau mici florării chic au venit la prima piață de flori altfel organizată pe Strada Potaissa, una dintre cele mai frumoase străzi pietonale ale orașului, cunoscută în special pentru vechiul zid de apărare al cetății medievale a Clujului.

“Pentru a pune în evidență strada la fața locului este amenajată o fântână arteziană temporară care să întregească peisajul pieței de flori, un peisaj atât de întâlnit în micile piațete din Vestul Europei. Așadar, o stradă de poveste se transformă într-o piață de suflet, iar întregul oraș este invitat să o descopere.

Intrarea este gratuită, iar piața de flori funcționează în intervalul orar 14-22. Este amenajată și o mică zonă de lounge unde întreaga săptămână oaspeții pieței de flori poy servi diverse băuturi răcoritoare și alcoolice dar și mâncare.

Nu în ultimul rând în fiecare seară artiștii vor pune stăpânire pe Strada Potaissa pentru a completa tabloul unei piețe de suflet a orașului. Statuile vivante vor însoți oaspeții prin piața de suflet, iar serile se vor instala pe ritmuri de muzică bună.” spune Andi Daiszler, inițiatorul evenimentului.

Printre artiștii confirmați se numără deja: David & Six Martini Band, Les Nuages, Marian Bălan, Musai Soundworks, DJ Paul Adrian, Quantum Drive.

Evenimentul este organizat de Asociația Daisler, organizație care militează pentru reactivarea spațiilor urbane din municipiul Cluj-Napoca, responsabilă totodată de concursul de idei și design care se referă la amenajarea anumitor zone ale orașului în preajma sărbătorilor de iarnă, o altă inițiativă de reactivare a spațiilor urbane.

Piața de flori de pe strada Potaissa este deschisă până duminică, 25 iunie.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular