Încep Zilele Clujului! Vezi aici programul celor mai importante evenimente!

Weekend prelungit cu multa distractie in capitala Transilvaniei. Zilele Clujului inseamna anul acesta patru zile pline in care sunt organizate peste 100 de evenimente in 30 de locatii din oras. Pe langa concerte si spectacole de video maping, Primaria a pregatit o multime de surprize pentru participanti.

Creativ, dinamic, colorat, multicultural, conectat și incluziv, evenimentul Zilele Clujului reflectă comunitatea căreia îi este dedicat.

Devenit un eveniment de referință pentru clujeni și turiști, Zilele Clujului este o sărbătoare a întregii comunități.

HAI LA SĂRBĂTOARE. E “CLUJ”IVERSARE

Vineri, 27 septembrie

Deschiderea oficială va avea loc vineri, 27 septembrie, ora 17, în Piața Unirii cu evenimentul Rhythm of the City, un sincron record realizat realizat de copii prin muzică și dans. De la ora 21, clujenii sunt invitați tot în Piața Unirii la spectacolul „Chiritza în concert”, după Vasile Alecsandri și Matei Millo, un spectacol concert de Ada Milea.

Pe strada Mihail Kogălniceanu va debuta, în paralel, Festivalul de gastronomie, care va fi deschis pe durata a 3 zile. Pe lacul Chios, persoanele cu dizabilități se vor putea da cu caiacul, între orele 11.00 și 19.00, dar vor fi și instruiri de folosire a caiacului, realizate de Asociația Club Sportiv Caiac SMile, deschise publicului larg. Acest eveniment se va derula pe toată durata Zilelor Clujului.

Cei care vor dori să învețe tainele tangoului argentinian vor putea face acest lucru între orele 19:00 – 23:00 în zona Casinoului din Parcul Central.

Vineri vor fi organizate și tururi ghidate, de la ora 11.00, cu plecare de la Centrul de Informare Turistică, de pe Bulevardul Eroilor nr. 6-8, dar și din alte puncte ale orașului. Aceste tururi vor avea loc în fiecare zi a evenimentului.

Pe scena de pe strada Mihail Kogălniceanu vor cânta vineri, 27 septembrie, Le Minion (ora 16.00), Straight from the Bottle (ora 19.00), Koszika&Thehotshots (ora 20.00). Pe scena din Piața Muzeului vor cânta Roland Miklos (ora 17.00), Mariș Rareș (ora 19:30), Radu Fărcane (ora 20.30), Trupa Reea (ora 21.30) și Estrada Youth Orchestra (22.30).

Sâmbătă, 28 septembrie

În această zi, clujenii sunt aşteptaţi, începând cu ora 17, în Piaţa Unirii, la parada Zilelor Clujului, iar de la ora 19 vor putea urmări un spectacol oferit de Academia de Muzică „Gheorghe Dima” și de Orchestra Operei Naționale Române Cluj. Un alt moment al serii este spectacolul oferit de Corul și Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania” după care în Piața Unirii va avea loc Gala Operelor Clujene.

Pe scena din Piața Muzeului vor mixa Digitalove (18:30), DJ Wicked (19:30), Danaga (20:30), Blănilă + Quartet (21:30). Pe scena de pe strada Mihail Kogălniceanu vor cânta Dex (12.00), Valeria Marcu (19.00) și Astrogenerale (20.00).

În Parcul Central, vor fi prezenți salvamontiștii clujeni care vor organiza evenimentul ”Provocări la înălțime”, pentru amamtorii de senzații tari, spațiu deschis pe toată durata Zilelor Clujului.

De asemenea, la cinematografele clujene, Dacia și Mărăști vor rula filme gratuite pe toată durata Zilelor Clujului.

Zilele Mănășturului au loc în zona ”La Terenuri”, din același cartier, iar în Parcul Sportiv ”Iuliu Hațieganu” vor avea loc competiții de înot, la bazinul UBB.

”Midnight Snack” are loc în 28 septembrie, de la ora 19.00, pe strada Iuliu Maniu, unde zeci de clujeni pot lua masa împreună.

Festivalul Gastronomic Internațional are loc pe strada Mihail Kogălniceanu, zilnic. Vineri programul este între orele 13.00 – 23.00, sâmbătă de la 11.00 la 23.00, iar duminică, de la 11.00 la 20.00.

Duminică, 29 septembrie

Cea de a noua ediţie a Zilelor Clujului va continua duminică cu un program folkloric. Astfel, începând cu ora 13, cei mai îndrăgiţi interpreţi de muzică populară îi vor încânta pe clujeni. Printre aceştia se numără: Maria Golban Şomlea, Marius Ciprian Pop, Sava Negrean, Dinu Iancu Sălăjanu, Aurel Tămaș, Lavinia Goste, dar şi ansambluri folclorice.

În Piața Muzeului vor cânta Matei Sax (18:30), Daniel Spencer, Elision Faria, Arlindo Barbarosa Rudrigues (19:30), Văzduh & Dao 809 & Roxana Niculescu (20.30) și Swing Electric (21:30).

Pe scena de pe strada Mihail Kogălniceanu va cânta un invitat surpriză, între orele 17.00 și 21.00, la momentul Picuri de folk, alături de Magda Puskas și Rareș Suciu.

Pe strada Potaissa vor fi spectacole medievale, ateliere și demonstrații de luptă pe parcursul tuturor celor trei zile.

100 de ani de la înființarea UBBZilele Clujului 2019 vor marca, prin evenimente și acțiuni aparte, sărbătorirea unor instituții clujene remarcabile, care au contribuit activ la dezvoltarea orașului în ultimul secol.

Similar Articles

Comments

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular