Încălțămintea din piele naturală fabricată manual, cea mai bună alegere

0
70

Curând vremea se va răci, iar o pereche de pantofi  damă la comandă, de ghete sau cizme de calitate, o să fie alegerea perfectă pentru zilele tomnatice care vor urma vrând-nevrând.

Alegerea modelelor potrivite nu este însă deloc ușoară, de aceea e preferabil ca să ne facem încălțăminte personalizată, mai degrabă decât să o achiziționăm pe aceea de-a gata, din magazinele tradiționale sau de pe net.

Confortul pe care îl oferă o pereche de ghete damă din piele naturală la comandă, de exemplu, este indubitabil. Dacă mai adăugăm la asta că în calitate de clientă o femeie poate să își aleagă culoarea sau combinația de culori preferată, forma și înălțimea tocului, tipul de talpă, chiar și elementele ornamentale (nasturi, catarame, fermoare, capse, ținte etc.) balanța înclină 100% în favoarea firmelor ce realizează în atelierele proprii încălțăminte personalizată.

Dar și bărbații vor fi încântați de încălțămintea pe comandă din materiale adevărate, care nu sunt toxice pentru sănătate.

Pielea naturală, fie ea piele box, piele lăcuită sau piele întoarsă, rămâne în topul preferințelor, cu  tot vacarmul pe care cei din organizațiile de protecția a animalelor îl fac cu foarte mare agresivitate în ultima vreme.

Avantajele pielii naturale sunt multiple:

1. Este extrem de confortabilă, având un înalt grad de moliciune și elasticitate ce îi permite ca să ia forma piciorului, ceea ce un material sintetic, prin definiție rigid și supus crăpării rapide, nu poate face deocamdată.

2. Cine alege ca să poarte încălțăminte pe comandă fabricată din piele naturală a scăpat cu siguranță de rosături și bătături, care sunt nu doar inestetice, dar și și extrem de dureroase, fapt care transforma mersul pe jos într-un adevărat calvar.

3. Deși aparent mai scumpă (nu în toate cazurile!) decât cea din înlocuitori, o pereche de pantofi, ghete ori cizme din piele naturală este mult mai rezistentă la intemperii, putând a fi purtată mulți ani de-a rândul dacă este corect întreținută, iar modelul acesteia este unul relativ clasic, care nu iese ușor din modă.

4. Purtătorii de încălțăminte realizată din piele naturală au simțit pe propria piele cât de mult bine face aceasta picioarelor: au scăpat de mirosuri neplăcute și de diverse boli fungice ce necesită tratamente scumpe și îndelungate.

Pe vremuri, toată încălțămintea era făcută manual, dar apariția fabricilor de profil a schimbat radical situația. Astăzi cea mai mare parte a încălțămintei prezentate în magazinele de desfacere cu amănuntul este cusută cu o participare minimă a omului, automatizarea etapelor devenind ceva obișnuit acum. Cu toate acestea, munca manuală este încă foarte apreciată de cunoscători. Și clienții care preferă să aleagă cele mai bune perechi de încălțăminte le aleg pe cele cusute în atelierele de specialitate de meșteri pantofari (cizmari).

Producerea manuală de încălțăminte este încă o normalitate în unele colțuri de Europă. În special în Italia și Anglia, țări care au fost mult timp renumite pentru fabricarea pantofilor, se păstrează și azi tradiția, de aceea chiar în fabricile unor branduri prestigioase întâlnim mai mulți artizani și mai puține mașinării producătoare de pantofi de serie.

Și în România aceia ce fabrică manual încălțăminte sunt respectați. Un bun maestru poate sesiza ceea ce nu poate vedea mașina: micile defecte ale fețelor de piele utilizate la confecționarea pantofilor.

Alege și tu articole de încălțăminte pe comandă din piele naturală, pentru că nu vei regreta!