Impresionează-ți invitații la masă cu un pui umplut la cuptor

0

O modalitate uşoară de a impresiona invitaţii la masă este cu un preparat delicios, specific meselor de Crăciun sau de Paşte, un pui umplut la cuptor delicios, săţios pentru toţi membrii familiei şi pentru musafiri, uşor de preparat. Puiul umplut la cuptor poate fi consumat alături de garnituri diferite, dar şi alături de salate şi sosuri.

Ce ingrediente sunt necesare pentru a prepara un pui umplut la cuptor?

Pentru a prepara un delicios pui umplut la cuptor, gospodinele trebuie să cumpere următoarele ingrediente:

· un pui La Provincia;
· o caserolă de ficăţei de pui La Provincia;
· 300 de grame de muşchiuleţ de pui La Provincia;
· rozmarin, curry, cimbru;
· un morcov şi o ceapă de dimensiuni mari;
· ciuperci champignon – o caserolă mică (250 grame);
· 7-8 ouă de dimensiuni medii;
· ulei de măsline;
· o lingură de unt;
· zeama de la o lămâie;
· o căpăţână de usturoi;
· o legătură de ceapă verde
· o legătură de pătrunjel;
· boia de ardei dulce, sare şi piper după gust.

Etapele preparării reţetei de pui umplut la cuptor

Pentru a prepara puiul umplut la cuptor, trebuie întâi spălat puiul grill La Provincia și sters cu şerveţele uscate. Ulterior se vor curăța si spăla ficațeii. Ficăţeii vor fi prăjiţi în ulei de măsline şi unt până se rumenesc puţin şi se completează cu apă până când se înmoaie.

Separat, se fierb 2 ouă şi se lasă la răcit, se curăţă ciupercile, se rumenesc cu unt şi ulei de măsline şi se lasă la răcit. Muşchiuleţul de pui La Provincia se toacă şi se unge cu ulei de măsline, se rumeneşte puţin şi se amestecă cu sare, piper şi boia. Ceapa verde, pătrunjelul şi usturoiul se toacă mărunt.

Într-un bol încăpător se amestecă ficăţeii, ciupercile şi verdeaţa cu 5-6 ouă crude bătute şi cu ouăle fierte şi răcite care se taie în cuburi. Se amestecă totul cu sare şi cu piper, cu rozmarin şi curry.

Separat se pregăteşte puiul, se taie târtiţa şi osul şi se unge interiorul cu ulei de măsline şi cu zeamă de lămâie. Se adaugă umplutura cu o lingură, se coase cu aţa alimentară, se leagă ciocănelele şi se aşează într-o tavă. Cuptorul se încălzeşte la 180 de grade. În tavă se aşază, pe lângă pui, ceapa şi morcovul tăiate mărunt. Se acoperă cu folie de aluminiu şi se lasă la cuptor timp de 200 de grade. Se scoate folia de aluminiu după acest timp şi se stropeşte cu sosul lăsat în tavă şi se mai lăsa timp de 30 de minute.

Cum se serveşte puiul umplut la cuptor?

Puiul umplut la cuptor se serveşte împreună cu garnitura de cartofi natur, piure sau de orez, împreună cu o salată de sezon, cu o salată de murături sau de varză şi un pahar de vin alb. Puiul se lăsă puţin la răcit, nu se taie fierbinte şi se serveşte cu plăcere alături de toţi invitaţii.