Importanta investitiilor banilor si a diversificarii investitiilor

0

Unele investitii permit o alocare a unei sume mici, in timp ce altele necesita o valoare mai mare pentru a incepe. Si in ceea ce priveste  retragerea, functioneaza la fel. Exista investitii care pot fi retrase in orice moment, cum ar fi economiile, si altele in care se vor vedea banii din nou in cont, numai dupa sase luni sau un an.

Daca se cerceteaza piata, se va vedea ca exista optiuni de investitii disponibile pentru fiecare profil de antreprenor, de la cel mai nesigur la cel mai indraznet. Cu toate acestea, nu este recomandabil sa se investeasca toti banii (chiar daca sunt mai putini) intr-o singura investitie.

Deoarece piata financiara sufera multe oscilatii, in principal in economiile mai fragile, daca se pun in joc toti banii intr-un singur loc, in cazul unei caderi, se pot suferi daune sau chiar se poate pierde toata valoarea investita.

Daca se diversifica investitiile, pe langa faptul ca resursele sunt asigurate si se inmultesc, se pot evita pierderile dramatice daca exista vreo variatie negativa pe una dintre piete. Cei care urmeaza un curs Forex vor invata si aceste detalii si vor sti cum pot investi corect in diverse locuri astfel incat sa obtina cele mai bune rezultate.

Ce valoare ar trebui sa fie investita?

In primul rand, este important sa de stiut ca nu exista o valoare minima sau maxima pentru a investi, suma va varia in functie de tipul de investitie si de profilul antreprenorului.

Cu toate acestea, exista cateva calcule ce pot fi facute pentru a lua in calcul o suma care este ideala pentru atingerea obiectivului.

Se incepe prin a inregistra toate cheltuielile fixe, cum ar fi chiria, ratele, facturile la energie electrica, apa, planul de sanatate, telefonul, Internetul, facturile lunare, impozitele sau studiile, printre altele. A nu se uita sa se plaseze cheltuielile generate de companie, cum ar fi inchirierea spatiului (daca este cazul), costurile de productie si plata furnizorilor.

Se inregistreaza o valoare a fluxului de numerar, cea necesara pentru ca, compania sa continue sa functioneze, chiar daca nu genereaza inca la fel de multe venituri.

Ulterior, doar o mica parte din suma ramasa se va investi si in niciun caz toata suma. Este important ca in firma sa ramana capital chiar si atunci cand antreprenorii au tendinta de a crede ca merg la sigur si ca pot investi pentru ca vor avea succes.

De aceea, inainte de a face investitii este mai bine ca fiecare persoana sa faca si cursuri in sensul acesta astfel incat sa fie evitate toate problemele cu banii ce ar putea sa apara. Doar asa cei care au cu adevarat nevoie de bani vor putea sa ii obtina corect, fara sa se pagubeasca singuri si fara sa isi saboteze propriile afaceri. Antreprenorii care vor sa investeasca ar trebui sa stie ca atunci cand merg la risc, sansele de a pierde totul sunt foarte mari, iar daca se implica pe domenii complet necunoscute, rezultatele vor fi departe de cele dorite.