Importanţa costurilor operaţionale în alegerea unei clădiri de birouri de închiriat Timişoara

0

Găsirea celui mai bun spaţiu de birouri de închiriat Timişoara nu este o operaţiune atât de simplă precum pare la prima vedere, deşi oferta online este foarte generoasă. Odată găsit biroul necesar companiei, este importantă gestionarea costurilor operaţionale, un subiect delicat pentru orice antreprenor.

Care sunt costurile operaţionale şi ce impact au asupra profitului firmei?

Costurile operaţionale ale birourilor de închiriat sunt menționate de cele mai multe ori în contractele de închiriere ca fiind taxa pentru servicii. Aceste costuri reprezintă un subiect de dezbatere şi de negociere între potenţialii chiriaşi şi proprietarii spaţiilor, fiind un subiect sensibil al contractului de închiriere comercială.

Rolul acestor costuri operaţionale este de a reglementa posibilitatea proprietarului de a recupera de la chiriaş costurile privind mentenanţa, reparaţia clădirii şi chiar a bunurilor comune pe parcursul contractului de închiriere. Serviciile care generează costuri operaţionale vizează mai ales spaţiile comune, care includ culoarele şi căile de acces. Pentru că nu se referă la acest aspect, taxa pentru servicii nu ar trebui să cuprindă costurile generate de închirierea spaţiilor individuale.

Cum pot fi reduse costurile întreţinerii spaţiului de birouri închiriat?

Persoanele care nu deţin propriul sediu de birouri şi sunt nevoite să îl închirieze trebuie să ştie că un contract pe termen lung poate însemna o chirie mai mică, dar riscuri mai mari: flexibilitate mică şi costuri cu facturile la încălzire sau energie electrică ce pot creşte semnificativ. Pentru a reduce cheltuielile operaţionale ale spaţiului de birouri închiriat, chiriaşii trebuie să fie atenţi dinainte de a încheia contractul la următoarele criterii:

· Spaţiul de birouri de închiriat este izolat din punct de vedere termic

Cu cât spaţiul este mai bine izolat, cu atât factura de încălzire pe timpul iernii rămâne constantă de la an la an şi confortul angajaţilor rămâne acelaşi. Temperatura de la locul de muncă trebuie să fie cea ideală. Acest lucru poate fi negociat cu proprietarul, astfel încât, în cazul în care clădirea nu este izolată termic, să se obţină un preţ al chiriei mai mic sau să îi fie permis chiriașului să facă modificări prin care să reducă din cheltuielile lunare.

· Contractele încheiate cu furnizorii de servicii pot fi schimbate

De asemenea, înainte de a închiria un spaţiu de birouri, este important de avut în vedere şi acest aspect, al flexibilităţii contractelor încheiate cu furnizorii de servicii de gaze, electricitate, internet sau pază şi protecţie. Dacă aceste contracte nu pot fi schimbate ca să se plieze pe necesităţile chiriaşilor, investiţia nu merită făcută.

· Dotările clădirii de birouri sunt moderne

Cu cât aparatele de aer condiţionat, de încălzire, de supraveghere şi instalaţiile sanitare sunt mai vechi, cu atât preţul spaţiului de birouri de închiriat trebuie negociat mai mult, astfel încât să se obţină o valoare a chiriei cât mai aproape de realitate.