Importanta compactoarelor manuale in viata unei familii numeroase

0

O familie numeroasa are cantitati mari de deseruri menajere pe care trebuie sa le gestioneze corespunzator. In cele mai multe zone ale tarii, masina care vine sa ridice gunoiul trece o data pe saptamana, iar pana atunci familia respectiva trebuie sa stocheze deseurile.

Utilizand compactoare manuale, exista posibilitatea ca deseurile  sa ocupe mult mai putin spatiu decat in mod normal si sa nu mai genereze mirosuri neplacute.

Compactoare manuale – mai putin spatiu, mai multe deseuri

Deseurile tind sa ocupe mult spatiu cand sunt puse in saci. Cu ajutorul celor mai bune compactoare manuale, o cantitate mai mare de resturi va ocupa un spatiu mai mic. Acesta este un avantaj major, mai ales in cazul familiilor cu multi copii, care trebuie sa gestioneze o cantitate considerabila de deseuri, resturi menajere reciclabile si resturi nereciclabile. Deseurile vor fi puse sub forma de baloti intr-un spatiu special, pana cand masina de gunoi vine sa le ridice.

Mai putin miros

In special pe timpul verii, deseurile pot genera mirosuri neplacute. Acest lucru este cauzat de apa care se scurge din ele si care este plina de bacterii, determinand un proces de fermentatie si descompunere, din care rezulta mirosul neplacut. In momentul compactarii, apa este complet eliminata si ceea ce ramane in urma sunt doar mase solide, care nu vor emite niciun miros neplacut.

Daca deseurile sunt lasate in curte, nu va mai fi imposibil pentru membrii familiei sa se relaxeze in gradina din cauza mirosului, pentru ca acesta nu va mai exista.

O atitudine responsabila fata de mediu

Compactoarele manuale ajuta la o atitudine mai responsabila fata de mediu. Astfel, cu un compactor manual, deseurile pot sa fie compactate si transformate in baloti pe categorii: hartie, plastic, materiale degradabile, precum resturile menajere. Avand un mic balot format doar din plastic si altul doar din hartie, va fi mult mai simplu ca, dupa ce sunt preluate, deseurile sa ajunga in centrele de reciclare specifice, pentru ca nu mai necesita triaj din partea echipei de salubritate.

Aceasta atitudine responsabila si reciclarea fac ca planeta sa se regenereze mai usor si sa garanteze un mediu sanatos, in care fiecare persoana sa poata trai si sa isi poata desfasura activitatea.

Mai putin plastic utilizat

In momentul in care deseurile sunt sortate pentru a fi puse in compactor, este posibil ca in categoria mase plastice sa se gaseasca pungi sau caserole care pot fi folosite. De asemenea, pungile sau caserolele, chiar daca nu sunt refolosite, prin faptul ca ajung in centrul de reciclare gata sortate, vor putea reintra din nou in circuit, fara sa consume alte resurse.

Compactarea deseurilor este cea mai buna solutie pentru ca acestea sa ocupe mai putin spatiu si pentru a ajunge mai usor in centrele de reciclare. Un sac mare de gunoi, echivalentul unei pubele, va ajunge un balot cu un volum de 4 ori mai mic dupa ce continutul sau a trecut prin compactor. Chiar si atunci cand deseurile nu sunt reciclabile, tot exista o sansa mai mare de a ajuta planeta, deoarece acestea nu vor mai ocupa atat de mult spatiu in gropile de gunoi.