Implant dentar pentru un zambet natural

0

In termeni simpli, un implant dentar este un inlocuitor artificial pentru o radacina dentara pierduta, desi multi inca mai cred ca acesta este dintele artificial in sine. De fapt, implantul este implantat in os in locul dintelui lipsa, apoi se instaleaza un bont (element periostal) si se fixeaza pe acesta o coroana dentara. 

Implanturile dentare in forma lor aproape moderna au fost inventate cu relativ mult timp in urma – prima implantare dentara de succes fiind realizata in 1965. Interesant este ca primul pacient Gesta Larsson a trait cu implanturi pana la sfarsitul vietii – mai bine de 41 de ani. De atunci, implanturile moderne si tehnologiile de implantare s-au imbunatatit mult, dar principiul general de functionare a acestora a ramas neschimbat.

Implant dentar – Beneficii

Pana astazi, puntile dentare si protezele dentare amovibile sunt folosite in stomatologie, uneori din motive de economie, alteori din cauza fricii pacientilor fata de operatia de implantare in sine, alteori din cauza contraindicatiilor, dar, desigur, aceste metode sunt mult mai putin fiabile si moderne, decat un implant dentar.

Potential ridicat de mestecat. Fiabilitatea unei punti sau coroane este mult mai mica decat cea a unui implant dentar, si prin urmare, atunci cand sunt instalate, trebuie evitata o lista extinsa de produse prea dure pentru aceste constructii. Cu implant dentar, mananci totul la fel ca si cu dintii naturali – fara nicio restrictie.

Efect cosmetic. Implantul dentar se potriveste perfect in dentitie si este aproape imposibil sa-l distingi de dintii nativi, ceea ce nu se poate spune despre puntile dentare.

Durabilitate. Un implant de calitate plasat de un implantolog bun, este posibil sa dureze toata viata. Un implant dentar are o garantie de 10 ani, dar statistic dureaza mult mai mult.  

Conservarea dintilor adiacenti. Implantul dentar are un design versatil si autonom, care nu necesita macinarea dintilor adiacenti. Insa, pentru a instala puntea, este necesar ca medicul stomatolog sa slefuiasca dintii adiacenti si sa creasca sarcina asupra acestora.

Naturalitatea senzatiilor. Dupa instalarea finala a implantului dentar, acesta nu se va simti in gura, asa cum se intampla in cazul altor structuri ortodontice. 

Desigur ca avantajele nu se termina aici, ci sunt mult mai multe. 

Desigur, cel mai bine este sa mergi la o clinica de incredere pentru un implant dentar, asa cum este Clinica Excedent. Desigur ca exista implanturi dentare din diverse materiale, care difera in functie de pret si in ceea ce priveste calitatea. Clinica Excedent iti poate oferi un implant dentar Zimmer, modern si de calitate. Zimmer-Biomet este un producator de implanturi, fondat in Statele Unite ale Americii in 1927. Ofera o gama de 12 implanturi la nivel de os si tesut moale cu forme de apex conice, drepte si conice.