IKEA a expus într-o vitrină expozițională ultimul exemplar al „paiului pe cale de dispariție” – VIDEO

0

Pentru a contribui la protejarea mediului și a crea un impact pozitiv asupra oamenilor și planetei, IKEA a eliminat treptat produsele din plastic de unică folosință din gama sa. Cu această ocazie, joi, pe 13 februarie, în magazinele IKEA din România, au fost expuse ultimele exemplare de pai din plastic „pe cale de dispariție”, într-o vitrină expozițională.

În afara paielor, decizia de a elimina articolele din plastic de unică folosință se aplică și produselor precum sacoșele frigorifice și pungile de gheață – care fac parte din gama de produse IKEA România. De asemenea, demersul include și produsele din plastic de unică folosință folosite în scopul servirii în restaurantele și bistro-urile IKEA, cum ar fi paiele, paharele, tacâmurile, farfuriile și agitatoarele pentru băuturi.

“IKEA dorește să faciliteze un stil de viață mai sănătos și mult mai sustenabil. Plasticul de unică folosință are un impact semnificativ atât asupra sănătății planetei noastre, cât și asupra noastră, iar estimările recente spun că până în 2050, în oceane va fi mai mult plastic decât pește. Suntem conștienți de complexitatea acestei probleme și ne dorim să contribuim la rezolvarea ei. Considerăm că eliminarea produselor din plastic de unică folosință și implementarea unor alternative noi, mai sustenabile sunt un pas important în sensul acestui demers. Invităm clienții din România să ni se alăture în crearea unei mișcări pentru o viață cotidiană mai bună – prin folosirea produselor fabricate din materiale regenerabile și reciclate, pot contribui la protecția mediului și la atenuarea schimbărilor climatice,” a declarat Aldo Lele, Manager de sustenabilitate al IKEA din regiunea de Sud-Est a Europei.

Acum, clienții IKEA România pot opta pentru alternative ecologice care înlocuiesc majoritatea produselor din plastic de unică folosință. În locul paielor din plastic, aceștia pot cumpăra paiele de bambus OKUVLIG, și paiele FÖRNYANDE, realizate din trei straturi de hârtie laminată tare pentru a-și menține forma. De asemenea, în loc de sacoșe frigorifice din plastic de unică folosință, oferim o opțiune mai sustenabilă – pungi refolosibile din plastic cu fermoar.

Eliminarea produselor din plastic de unică folosință este una dintre activitățile prin care IKEA își propune să devină o companie complet circulară până în 2030, folosind doar materiale reciclate și regenerabile.