Idee de cină pentru Ziua Îndrăgostiților: cotlet de porc la cuptor cu glazură de muștar și lămâie și legume coapte

0
406
Foto: clickpentrufemei.ro

Apetisante și îmbietoare, cotletele de porc te vor cuceri de la prima degustare. Servite cu legume la cuptor și un sos deosebit, vor satisface chiar și cele mai pretențioase gusturi. Pregătește cotlet de porc la cuptor cu glazură de muștar și lămâie și legume coapte chiar de Ziua Îndrăgostiților. 

De ce ai nevoie?

– Un sfert de cană de muștar Dijon

– Un sfert de cană de muștar din cereale integrale

– Coajă răzuită de la o lămâie

– O lingură de cimbru tocat

– O lingură de unt nesărat, la temperatura camerei

– Un cotlet de porc de 1-1.5 kilograme, fără grăsime

– Sare și piper

– 450 de grame de morcovi baby, decojiți

– 16 cepe roșii mari, decojite

– Jumătate de cană de vin alb

– 12 căței de usturoi, cu coajă

– Un sfert de linguriță de piper roșu

– O cană și jumătate de supă de pui

– 2 linguri de ulei de măsline extravirgin

– O lingură de oțet din vin roșu

Cum se prepară?

Într-un castron mic, amestecă muștarul Dijon cu cel din cereale integrale, coaja de lămâie, cimbrul și untul. Lasă deoparte 2 linguri de amestec. Asezonează porcul cu sare și piper și unge carnea cu amestecul de muștar. Lasă carnea să stea la temperatura camerei pentru 2 ore sau la frigider peste noapte, scrie clickpentrufemei.ro

Încălzește cuptorul la 175 de grade Celsius. Într-o oală medie pune la fiert apă cu sare și lasă morcovii în ea timp de 2 minute. Scoate morcovii și adaugă cepele. Lasă-le timp de 4 minute și apoi taie-le în jumătate și răstoarnă-le peste morcovi. Adaugă vinul, usturoiul, piperul roșu, un sfert de cană de supă de pui și o lingură de ulei de măsline peste legume și amestecă bine. Transferă legumele la marginea tăvii pentru cuptor, cât să lași destul loc pentru carnea de porc.

Într-o tigaie încălzește restul uleiului de măsline. Apoi adaugă cotletul de porc și gătește-l la foc mediu pe ambele părți, până carnea se face maronie, cam 6 minute în total. Așază porcul lângă legume și bagă tava la cuptor pentru 45 de minute. După acest timp, adaugă supa de pui și mai lasă tava pentru încă 20 de minute la cuptor. Dacă vrei să fie mai făcută carnea, las-o o jumătate de oră.

Transferă carnea pe un tocător. Legumele le mai poți lăsa la cuptor pentru încă 15 minute, la foc mic. Apoi transferă-le într-un bol și păstrează-le calde. Pune tava în care au fost legumele și carnea pe foc mare, adaugă restul de supă și răzuiește resturile. Adaugă oțetul și lasă-l până dă în fiert. După ce iei tava de pe foc, adaugă cele 2 linguri de muștar păstrate și asezonează cu sare și piper. Feliază porcul și servește cu legumele și sosul.

Sursă: totuldespremame.ro