Iata avantajele care trebuie sa vina odata cu masina de inchiriat pe care o alegi!

0

Atunci cand planifici o vacanta cu familia ori prietenii, un teambuilding sau un eveniment, transportul este unul dintre cele mai problematice aspecte. Cea mai buna solutie este sa cauti o masina de inchiriat, insa daca nu ai mai apelat la aceste servicii pana acum, este important sa fii bine informat, pentru a putea face cea mai buna alegere pentru tine.

Chiar si atunci cand propriul autoturism este in service, o masina de inchiriat se poate dovedi solutia ideala, insa ar fi cativa pasi pe care trebuie sa ii urmezi pentru a beneficia de cea mai buna oferta si pentru a-ti asigura o experienta placuta.

Cele mai multe persoane care apeleaza pentru prima data la acest tip de servicii se orienteaza, cum este de asteptat, in primul rand dupa pretul afisat pe site-urile firmelor de profil. Pentru a nu avea surprize neplacute dupa ce ai folosit masina de inchiriat si vine momentul platii, asigura-te ca preturile ce ti-au atras atentia reprezinta costul total (incluzand taxe si optiunile pe care le preferi). Altfel, aceste preturi de baza te vor induce in eroare si vei ajunge sa platesti mai mult decat ai anticipat.

Alegerea corecta, indiferent de imprejurari, poate fi facuta numai atunci cand esti complet si corect informat. In randurile de mai jos vei gasi cateva sugestii pe care ar trebui sa le iei in calcul daca vrei sa profiti de cea mai buna oferta atunci cand ai nevoie de o masina de inchiriat.

1.Ofertele in functie de timp. Multe companii de inchirieri auto isi adapteaza preturile in functie de perioada de timp de-a lungul careia folosesti masina de inchiriat. Astfel, daca stii precis numarul de zile pentru care vrei sa beneficiezi de serviciile in cauza, uita-te pe site-urile de profil dupa oferta ce corespunde respectivei perioade. Vei observa ca preturile scad atunci cand perioada creste.

2.Dimensiunile vehiculului. In cazul in care ai hotarat deja care este modelul de masina de inchiriat pe care il preferi, atunci va trebui sa stii ca preturile sunt calculate si in functie de marimea autoturismului. In acest sens, recomandarea este sa compari preturile oferite pentru acelasi model de masina, nu ofertele fiecarui site pentru “clasa compact”, deoarece companiile pot cataloga diferit variatele modele de autovehicule. Pentru a te putea orienta mai usor, vei gasi pe unele site-uri si pictograme cu numarul de pasageri care sunt acomodati confortabil de respectivul autoturism.

3.Restrictii. Inainte sa iei in calcul o oferta, uita-te la interdictiile pe care acea companie le aplica. Acestea se pot referi la numarul de kilometri parcursi sau la parasirea teritoriului Romaniei. O firma serioasa iti va acorda libertate totala asupra modului in care folosesti masina de inchiriat, iar cele mai bune companii de pe piata iti ofera, atunci cand doresti sa depasesti granitele, si posibilitatea de a extinde polita Casco.

4.Acoperirea situatiilor nedorite. Pentru a fi sigur ca ai luat in calcul orice eventualitate, intereseaza-te de Casco, RCA si politica respectivei companii referitoare la inlocuirea vehiculului avariat. Unele firme ofera asigurarile in pachet separat de pretul de baza al masinii de inchiriat, iar durata si pretul inlocuirii unui vehicul accidentat pot varia de la o firma la alta. Companiile de top de pe piata de inchirieri auto includ RCA si full Casco in pretul de baza, iar inlocuirea masinii accidentate se face gratuit, intr-un interval ce nu poate depasi 5 ore.

5.Pretul real. Cele mai multe firme care iti pun la dispozitie o masina de inchiriat nu vor afisa pe site oferta care sa cuprinda toate taxele si optiunile pe care vei fi nevoit sa le platesti. Pentru a fi pregatit, intreaba de taxele aplicate sau de suma finala pe care va trebui sa o achiti. Firmele profesioniste din acest domeniu afiseaza preturile cu toate taxele incluse pentru a oferi incredere si transparenta totala, iar unele includ in acest pret de baza chiar si rovinieta.

Daca vrei ca masina de inchiriat pe care o folosesti sa vina cu toate avantajele discutate mai sus incluse in pretul de baza, apeleaza cu incredere la FocusRent, companie cu o experienta de peste 10 ani pe piata serviciilor de inchirieri masini din Bucuresti, Otopeni si Cluj. Din momentul rezervarii (proces ce dureaza 5 minute), te vei gasi la volanul masinii dorite (adusa la adresa specificata de tine) in 3-4 ore.