Hidroizolatie terase cu Conduraru

0
Foto: unsplash.com

O terasa deschisa este o structura arhitecturala care face legatura intre strada si spatiul de locuit. Sistemul poate fi inclus ca element integral la o casa de la tara, o cabana sau o casa cu etaj. Datorita amplasarii in aer liber, structura necesita protectie suplimentara.

Pe de alta parte lucrarile de hidroizolatie necesita anumite echipamente specializate si cunostinte tehnice adecvate. Cele mai mici greseli, lipsa de experienta, utilizarea necorespunzatoare a materialelor, pot duce la etansarea slaba a elementelor, scurgeri si distrugerea ulterioara a structurii, iar ca urmare, la cheltuieli financiare suplimentare. Sarcina principala a hidroizolatiei teraselor, este siguranta sistemelor si materialelor de constructie, a actiunii razelor ultraviolete, a grindinii sau a schimbarilor de temperatura.

Hidroizolarea acestei structuri o poti face singur, dar in acest caz nimeni nu iti va oferi garantii ca ai facut totul bine. Prin urmare, daca nu doresti sa pierzi timp si bani in zadar, incredinteaza aceasta sarcina specialistilor care au cunostinte in acest domeniu.

Conduraru furnizeaza servicii de hidroizolatie de foarte mult timp, asa ca stie de la sine cat de importanta este calitatea in aceste tipuri de lucrari. Firma are propria baza tehnica, care permite implementarea chiar si a celor mai complexe proiecte. Specialistii pot efectua hidroizolarea teraselor atat la inceputul constructiei lor, cat si in stadiul de exploatare.

Redu excesul de umiditate cu hidroizolatie

Hidroizolatia teraselor deschise este singura modalitate de a face fata excesului de umiditate si, prin urmare, este necesar sa se abordeze aceasta problema intr-o maniera cuprinzatoare. Hidroizolarea necorespunzatoare a terasei poate duce la probleme precum: pierderea aspectului estetic al structurii, decojirea finisajului decorativ; coroziunea pieselor metalice si a elementelor de fixare; formarea mucegaiului, ciupercilor, aparitia unui miros neplacut.

Cel mai adesea, baza unei terase este o placa de beton care contine o cusca de armare din otel. Aceasta este „veriga slaba” a structurii, deoarece la contactul frecvent (si mai mult – constant) cu apa, cadrul metalic se corodeaza si isi pierde rezistenta. Saturati de umiditate, porii betonului in timpul iernii se extind si ii distrug structura. Pentru a preveni prabusirea, este necesara hidroizolatia terasei. Costul muncii poate fi redus daca implici specialisti de incredere.

De ce este nevoie de hidroizolatie?

O bariera de vapori sau o membrana este utilizata pentru a proteja stratul de izolatie termica. Daca nu sunt luate masuri, atunci condensul din incinta poate patrunde in stratul de izolatie termica, ceea ce va duce la o scadere a performantei sale termice. Membrana sau pelicula de bariera de vapori este lansata deasupra suprafetei podelei. In medie 20 cm.

Astfel, peretii vor fi protejati de umiditatea atmosferica. Daca terasa este situata la nivelul etajului al doilea, atunci placile de polistiren expandat protejeaza in mod fiabil camera situata la primul etaj de efectele temperaturilor scazute si ale pierderilor de caldura, iar hidroizolatia impiedica udarea materialului de protectie termica.

Pentru drenarea naturala a umezelii, terasa este realizata cu o panta usoara pana la scurgere, ceea ce iti permite sa reglezi umiditatea. Sunt disponibile doua finisaje de suprafata: de la perete pana la marginea terasei – potrivit pentru balcoane, terase mici; varianta fronton – recomandata pentru terasele situate de-a lungul fatadei caselor. Mai multe informatii pot fi descoperite pe blogul Hidroizolatii Conduraru.