Hidroforul, un echipament casnic întotdeauna bun la casa omului

0

Dacă tocmai ai cumpărat o casă la țară este musai ca să îți iei și un hidrofor de la MagTerm pentru că o să îți fie de mare ajutor în gospodărie.

Hidroforul este un dispozitiv care are o gamă largă de aplicații rezidențiale sau industriale, precum cunoașteți cu siguranță. Principalele sarcini pe care le poate îndeplini sunt, într-o enumerare succintă: alimentarea cu apă a caselor de locuit, unităților de producție mici, a fermele agricole și zootehnice.

Într-o gospodărie, se poate folosi un hidrofor pentru udarea grădinilor, golirea containerelor pline cu lichide, colectarea apei necesare pentru mașina de spălat etc.

Apa poate proveni din fântâni individuale, puțuri sau iazuri naturale, cu singura condiție ca distanța oglinzii apei se fie de cel mult 8 – 10 metri de locul unde se afla stația de pompare a hidroforului. Adâncimea apei poate să fie oricare, nu are nicio importanță, luciul apei este cel luat în calcul.

Hidroforul este prin definiție în principal un echipament de pompare a apei în mod automatizat. El este relativ simplu de instalat dacă sunteți atenți la instrucțiunile de montaj pe care le veți primi concomitent cu produsul în cauză. Desigur, recomandabil este ca să apelați la un specialist, dar în multe situații, când nu prea este posibil acest lucru, pur și simplu trebuie să vă descurcați prin forțe proprii, eventual cerând sprijinul unui prieten sau vecin, dacă nu aveți vreo rudă pricepută prin zonă.

Aici, la MagTerm, au tot felul de modele de hidrofoare, de aceea pentru gospodăria dvs. alegerea celui potrivit ar trebui ca să nu fie o sarcină prea dificilă.

După ce intrați în posesia unui echipament de pompare de suprafață există un moment inițial în care s-ar putea să vă uitați la el cu puțină teamă, când o să vă dați seamă că e totuși un produs complex, alcătuit din mai multe componente decât credeați, fiecare cu un rol bine determinat în funcționarea corectă a mașinăriei respective. Dar nu e imposibil de montat corect.

Înainte de a-l instala e bine ca să vă asigurați că zona unde o să îl așezați este solidă și cât mai plană cu putință.

Ca o condiție de bază pentru majoritatea modelelor de hidrofoare, precum ați aflat deja, oglinda apei nu trebuie să fie la o adâncime mai mare de 8 – 10 metri, iar distanța de la sursa de apă  și de la beneficiar (consumator), calculată ca valoare totală, e necesar să nu o depășească pe aceea înscrisă în cartea tehnică a echipamentului de pompare achiziționat.

Trebuie să se asigure posibilitatea conectării la o rețea electrică corespunzătoare stației de pompare a hidroforului de 220 sau 380 V.

Conectarea la pompa de admisie a apei se face doar  cu niște conducte rigide, în perfectă stare.

Capătul inferior al țevii de aspirație trebuie să fie lăsat obligatoriu sub apă măcar 30 cm.

Porțiunea orizontală a tubului de aspirație trebuie să fie înclinat la sursă, fără abateri de înălțime care nu sunt necesare, pentru a se evita formarea golurilor de aer ce pot să deregleze buna funcționare a a pompei.

Toate racordurile țevilor din pompă și de pe traseu trebuie să fie etanșate perfect cu bandă specială.

Înainte de a porni echipamentul de pompare obligatoriu trebuia a se verifica presiunea.

Dacă totuși vi se pare mult prea greu să vă descurcați fără ajutor specializat, apelați totuși la serviciile unui instalator autorizat (găsit inclusiv online) și ați scăpat de orice grijă!