Hidratarea este deosebit de importanta: alege un dozator de apa modern!

0
dozator apa

Organismul are nevoie de apa proaspata in mod constant, insa multe persoane inteleg importanta apei numai pe parcursul verii. Cu toate acestea, hidratarea este o necesitate care nu ar trebui influentata de temperatura, umiditatea relativa a aerului sau activitatile pe care le desfasori pe durata unei zile. Corpul tau trebuie sa fie hidratat in orice moment, intrucat beneficiile aduse de apa sunt deosebit de importante.

Iata cateva dintre efectele pe care hidratarea optima le are asupra corpului:

– mentine temperatura corporala;

– lubrefiaza incheieturile;

– protejeaza coloana vertebrala si tesuturile moi;

– asigura o digestie sanatoasa;

– elimina toxinele din corp in mod eficient;

– favorizeaza transportarea oxigenului si a nutrientilor catre toate celulele;

– contribuie la producerea normala a salivei;

– ajuta la mentinerea unai presiuni sangvine normale si la stabilizarea batailor inimii;

– favorizeaza umezirea membranelor mucoase din cavitatea bucala si plamani;

– ajuta la mentinerea unui nivel optim de electroliti in corp.

Tuturor ne place apa rece si proaspata pe care o turnam in pahar de la un dozator apa care se regaseste la birou, intr-o institutie publica sau chiar in propria locuinta. Majoritatea persoanelor, insa, nu cunosc procesul prin care apa este racita atat de rapid si accesibila la atingerea unui buton.

Cum functioneaza?

Probabil cel mai raspandit model de dozator de apa este cel alimentat de un bidon de 19 litri. Aceste dispozitive consuma treptat apa din bidonul plasat deasupra, pe masura ce paharele sunt umplute si setea fiecarei persoane este satisfacuta. Atunci cand bidonul de 19 litri este intors cu “gatul” in jos si plasat in partea superioara a dozatorului, sigiliul bidonului este indepartat cu ajutorul unui element perforant din fanta superioara a aparatului. Astfel, apa din bidon va umple rezervorul interior al dozatorului.

Dispozitivele moderne de dozare a apei sunt dotate cu o valva care opreste scurgerea apei din bidon la momentul potrivit, alimentand dozatorul numai atunci cand este necesar. Apa provenita din bidonul de 19 litri ajunge intr-un mic rezervor interior al dispozitivului, acolo unde este racita cu ajutorul unui sistem bazat pe folosirea unui agent de refrigerare. Agentul de refrigerare este o substanta de racire care circula printr-un traseu de tevi amplasate in imediata apropiere a rezervorului din interiorul oricarui dozator de apa.

Aceasta substanta de racire isi modifica starea de agregare din lichid in gaz pe masura ce circula prin sistemul de tevi catre rezervor datorita presiunii create de catre un compresor din interiorul aparatului. Pe deasupra, gazul foarte rece din sistemul de tevi este fortat printr-o valva pentru a-l raci chiar mai mult. Acest proces caracteristic fiecarui model modern asigura preluarea caldurii din apa si transferul acesteia catre mediul exterior. 

Pe masura ce apa din rezervor se consuma, acesta este reumplut din bidonul aflat deasupra dozatorului, iar procesul de racire se reia. In cazul in care toata apa din rezervor a fost consumata, racirea unei noi cantitati va dura doar cateva minute.

Ce detalii sunt importante la achizitionarea unui dozator apa?

Confortul asigurat de modelele moderne a devenit foarte accesibil, asadar preturile nu sunt o problema. Cu toate acestea, va fi necesar sa te asiguri ca aparatul are un consum redus de energie, iar capacitatea rezervorului corespunde cu numarul de persoane care il vor folosi. Comanda si tu un dozator de apa modern pentru acasa ori birou de pe h2on.ro si bucura-te de garantie si confort chiar astazi!