Gutuile, fructe grozave pentru sănătatea ta!

0

Toamna are și părțile ei bune. E mai răcoare afară, culorile sunt superbe și fructele – o minunăție de fructe de toamnă găsești la piață și te poți bucura din plin de toate beneficiile lor pentru sănătatea ta. La categoria cele mai bune dintre toate intră și gutuile. Iată de ce te sfătuim să te bucuri cât mai mult de ele:

Bune în curele de slăbire

Gutuile sunt sărace în calorii. Mai exact, 100 g de fruct conțin doar 57 de calorii, de aceea sunt atât de bune pentru curele de slăbire.

Pline de vitamine și nu numai

Gutuile sunt foarte bogate în vitaminele A, B1, B2 și B6, C, E PP, dar și în calciu, potasiu, fier, magneziu și fosfor. Mâncate proaspete întăresc sistemul imunitar – ceea ce este necesar înaintea de venirea anotimului rece. Mai mult de atât, gutuile sunt recomandate pentru tratarea anemiei.

Gutuile, bogate în fibre

Pulpa gutuii este plină de fibre, astfel că îmbunătățește digestia, ameliorează diareea, hemoroizii și chiar hemoragiile uterine.

Luptă împotriva cancerului

Pe lângă o bogăție de antioxidanți și nutrienți, gutuile mai conțin catehină și epicatehină, taninuri ce ajută la îndepărtarea toxinelor și chimicalelor din colon ce pot provoca boli ale intestinelor sau cancer.

foto:Shutterstock

citește mai mult pe avantaje.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here