Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, iar dacă nu mănânci ce trebuie, îţi pui în pericol sănătatea. În acest articol îţi spunem ce fel de greşeli de dimineață te pot îmbolnăvi.
În cazul în care dimineaţa mănânci doar un iaurt şi o portocală, îţi va lipsi energia şi la scurt timp ţi se face foame din nou.Potrvit unica.ro, studiile au arătat că un mic dejun bogat în proteine scade nivelul de grelină, hormonul foamei.
Cercetătorii de la Universitatea Pennsylvania au fectuat un studiu şi au observat că oamenii care mănâncă cereale cu fulgi mici, consumă mai multe calorii decât cei care preferă fulgii mari.
Un studiu al cercetătorilor britanici a constatat că femeile supraponderale, care au mâncat unt de arahide dimineaţa, aveau o senzaţie de saţietate și la 12 ore după masă. Acest lucru se datorează faptului că alunele cresc nivelul hormonului care te ajută să te simţi sătulă după mese.
Cercetătorii britanici au constatat că oamenii care mănâncă zilnic altceva la micul dejun sunt predispuşi la îngrăşare şi boli de inimă.
Autor:SILVIA CSEH
sursa foto:foodstory.ro