Green parenting: 5 moduri prin care poți crește sustenabil un bebe

0
Foto: unsplash.com

Știm deja cât de important este exemplul pe care părinții îl setează pentru copiii lor – bebelușilor le place să imite încă de la vârste fragede. De aceea e vital să ne asigurăm că setăm un exemplu sănătos și că îi învățăm pe cei mici să trăiască sustenabil încă din…pântece.

Dacă ești pasionat de sustenabilitate și vrei ca cel mic să devină un adult la fel de conștient de sănătatea mediului, află că poți face unele schimbări care să contribuie de pe acum la o Planeta mai sănătoasă, dar care să îl și educe pe bebe înspre simțul ecologiei. Deci – green parenting – este posibil? Noi credem că da. Lasă-ne să îți dovedim.

  1. Fă switch-ul către eco, bio, sustenabil

Conform guvernului australian – care este singurul care a realizat un astfel de studiu -, peste 800 de milioane de scutece sunt aruncate în apele Australiei anual. Iar asta se întâmplă în fiecare colț de lume.

Însă e important să știi că poți face o schimbare, dacă alegi scutece bio sau variante reutilizabile, din bumbac, pe care le poți spăla și folosi de mai multe ori.

  1. Refolosește și reutilizează

Chiar dacă e tentant să cumperi și să cumperi și…să cumperi mai mult, e momentul să te oprești pentru câteva secunde: chiar are bebelușul tău nevoie de atât de multe lucruri? De atât de multe hăinuțe care oricum îi vor rămâne mici în câteva săptămâni? Răspunsul e nu.

Și dacă nu reușești să limitezi cumpăratul impulsiv, învață să refolosești și să reutilizezi. De exemplu, dacă ești la al doilea copil, folosește pe cât se poate hainele, căruciorul, scaunul de mașină pe care (sperăm că) încă le ai de la primul născut. La fel de sănătos pentru mediu este și să împrumuți obiectele scumpe – precum căruciorul.

  1. Scurtează timpul de băiță

Unul dintre cele mai cunoscute mituri despre bebeluși este acela conform căruia au nevoie de două sau chiar trei băițe pe zi – nimic mai fals. Bineînțeles, dacă bebe se murdărește, este vital să îl cureți pentru sănătatea lui – însă dacă nici nu ieșiți din casă în acea zi, cele trei băițe nu sunt decât un…răsfăț complet ne-necesar pentru mediu, dacă luăm în calcul cât de alarmantă este risipa de apă de astăzi.

  1. Pregătește mâncarea în casă

În loc să cumperi piureuri preparate, alege să le pregătești chiar tu, acasă – vei vedea că nici nu îți ia atât de mult timp precum crezi. Poți să faci asta într-unul din „nap”-urile lui bebe și va fi o relaxare potrivită – poți folosi fructe și legume proaspete, de sezon, și astfel te vei asigura că bebe nu va mânca zahăr, aditivi și alte elemente posibil adăugate în produsele gata preparate. Și vei ieși și mult mai accesibil în ce privește costul.

  1. Alege îmbrăcăminte sustenabilă

Bebe nu are nevoie doar de scutece și servetele umede pentru bebelusi bio, ci și de haine la fel de prietenoase cu mediul – hainele organice pentru bebeluși sunt cele mai potrivite.

Fibrele organice sunt mult mai calitative și prietenoase cu Planeta, dar și cu pielea bebelușului tău – să investești în haine de cea mai bună calitate este vital pentru a te asigura că cel mic nu va avea iritații și că pielea lui delicată va fi protejată. Așa cum merită.

Și, în final, cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru a crește un bebe sustenabil? Du-l afară. Arată-i natura, prospețimea aerului curat, lumina soarelui de dimineață. Asigură-te că e îmbrăcat potrivit sezonului și petrece timp cu el în natura – asta nu doar că îi va întări simțul sustenabilității, însă vă veți conecta și mai mult unul cu celălalt.