Ghidul de îngrijire a tenului la trecerea între sezoane

0

Odată cu schimbarea de sezon intervine și nevoia de a acorda o grijă aparte tenului. Vântul în mod deosebit și frigul sunt factori ce atentează la aspectul tenului tău. O dată ce pielea este mai uscată, pierde din umeazeală și se poate irita mai repede. Părul are și el de suferit, devenind mai tern. Așadar este timpul potrivit de a trece pragul unui salon, în căutare de soluții specifice de sezon.

Îngrijirea, un ritual mai complex în sezonul rece

Specialiștii spune că tratamentele faciale sunt mai importante ca oricând, cele cu efect  regenerator, ce pot reda un ten mai ferm și mai luminos. Dar acestea pot fi efecte obținute ca urmare a ședințelor repetate la salon. Orice femeie își va căuta o locație de salon cosmetica Bucuresti sau din orașul său, cât mai aproape de zona sa de interes, spre a fi avantajată de timpul eficient în a ajunge la programări.

Dacă nu știu ce să aleagă din lista de tratamente este de preferat să se lase pe mâna expertului, după o ședință de consiliere, ținând cont de tipul de piele și problemele cu care se confruntă fiecare în parte.

Exfolierea nu este de temut. Există un mit din acest punct de vedere, ce ține de ideea că pielea va fi mai uscată ca urmare a procedurilor de exfoliere. Însă aceasta va împrospăta și oferi luminozitate, fiind completată de tratamente corespunzătoare care să echivalenze cu efectele adverse, pentru a preveni uscarea excesivă a tenului.

Hidratarea contează de asemenea, fiind recomandat ca serurile hidratante și cremele specifice să fie folosite pentru a reda țesuturilor nivelul de apă necesar. Nici măștile de față nu ar trebui să lipsească din ritualul de îngrijire, cele cu efect de curățare, hidratare și hrănire în profunzime, cum sunt vestitele măști pe bază de miere, iaurt sau de ce nu scorțișoară.

Încearcă un ritual îmbunătățit

Nu este de ajuns o vizită la salon și un tratament facial. Este de preferat să urmezi sfaturile cosmeticienei tale, pentru a îmbunătăți modul în care îți îngrijești tenul pe termen lung. Spre exemplu, cremele pe care obișnuiai să le folosești ar putea avea nevoie de o schimbare, pentru că nu mai fac față necesarului – secreția de sebum este mai mare din cauza efectelor frigului, tenul devine aspru și deshidratat. Vei avea nevoie de o cremă intens hidratantă, una de noapte eficientă de asemenea.

Cremele cu protecție solară pot fi în continuare necesare. Deși pare surprinzător să te gândești că tocmai în sezonul rece soarele îți face probleme de fapt, după cum afirmă specialiștii razele UV au și acum influență asupra tenului, deși nu la fel de mare.

Cosmeticiana ar putea să îți indice ce anume ai nevoie și chiar să îți recomande creme profesionale.  Mai ales pentru cele care au probleme cu petele pigmentare ale tenului o astfel de abordare este una necesară.

Nu știi la cine să apelezi? Pentru cele interesate de un salon din capitală Cinnamon poate fi o recomandare. După cum se arată și în cadrul paginii lor, cinnamonsalon.ro, au două locații, ceea ce va avantaja pe doritoare. Îi vei găsi disponibili la salonul din Str. Tunari nr. 6, sector 2 sau cel din Bd. Ferdinand I nr. 116, același sector. Contactează-i si prin email, office@cinnamonsalon.ro sau apelează unul din numerele afișate pe site.