GALERIE FOTO: Record cu slănină friptă şi ceapă la Pericei!

0

Periceiul intră din nou în cartea recordurilor. Comuna din judeţul Sălaj a organizat ieri un picnic cu peste 1500 de persoane care au pregătit şi mâncat “clisa friptă-n botă și pita cu ceapă picurată”. Oamenii s-au bucurat de vremea frumoasă şi s-au distrat până seara.

Evenimentul a avut loc în cadrul Festivalului Cepei, cunoscut deja în comuna Pericei.  Organizatorii şi-au propus să strângă un număr cât mai mare de participanţi pentru a pregăti împreună „clisa friptă-n botă și pita cu ceapă picurată” cu untura delicatei slănini de porc Mangalița.

Pentru inceput, organizatorii le-au oferit participanţilor tot ce aveau nevoie: băţul, slănina, pita şi ceapa. Distractia a fost garantata, iar după o masă copioasă, cei prezenţi s-au răcorit cu un vin rece de Tokaj.

Comuna nu este pentru prima dată în cartea recordurilor. Primele recorduri ale localnicilor din Pericei au fost stabilite în 2007. Atunci, au împletit o cunună din 45.000 de cepe, cu o lungime de 4.518 metri şi au ridicat un monument al cepei, unic în lume.

GALERIE FOTO

p1

p2

p5

p6

p7

p8

p10

p11

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.