Galben, culoarea verii 2018 în materie de decorațiuni interioare

0
67
Foto: jysk.ro

Culoarea galben este prezentă peste tot în această vară, de la colecțiile designerilor de modă, până la decorațiunile interioare. Este culoarea soarelui, a câmpurilor de rapiță, a nisipului fierbinte, a narciselor și a zilelor luminoase. Nicio culoare nu transmite atât de mult sentimentul de vară, motiv pentru care am ales-o ca sursă de inspirație pentru noua colecție recurentă Nordic Mood, care a ajuns în magazinele noastre în luna mai.  

PSIHOLOGIA CULORII 

Considerată un simbol al optimismului, culoare galben transmite energie, bucurie și tinerețe. Este asociată cu succesul și încrederea în sine și este o culoare care atrage imediat atenția, deoarece e prima pe care ochiul o observă. Nu degeaba, taxi-urile sunt vopsite în general în galben. Pentru că rezonează cu partea stângă a creierului, cea a logicii, galbenul este și culoarea învățatului, stimulează percepția și creativitatea.

CUM SĂ FOLOSEȘTI GALBENUL ÎN DESIGN-UL INTERIOR

Există însă multe nuanțe de galben – galben pal, galben floare-de-sulf, galben lămâie, galben grâu, galben muștar, galben canar sau galben de martie sunt doar câteva dintre ele. Cele mai puternice, precum galbenul lămâie, pot fi obositoare în cantități mari. Cele șterse, precum galbenul mimoză, pot fi folosite pe zone mari din casă, pentru că nu sunt atât de țipătoare și nu obosesc ochiul.

La fel de important este cu ce culori asortezi galbenul. Nuanțele de gri se potrivesc foarte bine cu cele de galben, datorită contrastului dintre tonul șters, rece și întunecat al gri-ului și tonul vesel, luminos și pozitiv al galbenului.

Un colț de casă în care galbenul este în centrul atenției va fi un loc primitor și vesel. Nu trebuie să fie un aranjament prea complicat, ci doar să lași această culoare să vorbească de la sine, chiar dacă este pe elemente mici: o pernă deco, o vază sau o pătură.

Pentru mai multe sfaturi și idei accesează www.jysk.ro