Gala Transilvania Fashion,la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca

0

Gala Transilvania Fashion, aflată lacea de-a treia ediție desfășurată sub egida European Fashion Council, eveniment aşteptat cu nerăbdare de industria de specialitate din România, va avea loc la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca – Palatul Bánffy în data de 15 iunie 2022.

Manifestare de mare prestigiu naţional şi internaţional organizată de Asociația Culturală Pro Transilvania și produsă de dr. Matei Miko, Gala Transilvania Fashion, continuatoarea celor 60 de ediții ale Festivalului Transilvania Fashion, 25 de ediții ale Galei UAD, 25 de ani Balul Operei și 20 de ani cu FashionTV, celebrează creativitatea, inovația și imaginația. Evenimentul contribuie la realizarea unui sistem viabil, interactiv, eficient şi de calitate al prezentării și promovării designerilor români, a designului vestimentar și a industrie modei din România.

Evenimentul va aduce în lumina reflectoarelor cei mai interesanți designeri români, într-un spectacol outdoor electrizant, învăluit în culoare și sunet, cu scopul definit de a prezenta publicului propuneri în tendințele modei și de a completa paleta evenimentelor de artă și cultură din Cluj-Napoca.

Gala Transilvania Fashion prezintă publicului ținute couture cu piese spectaculoase prin abordare și creativitate, într-o viziune modernă și inovativă. Line-up-ul designerilor români cuprinde nume sonore, premiate și consacrate în arta creației vestimentare: Cătălin Botezatu, Inga Brăgaru, Eszter Péntek, Rita Mureșan, Marius Gheorghe, Anna Roman, Ioana Degău, Raluca Soare, Diana Borcea, Studio Cabal + Laura Olaru, Clara Rotescu și Antonia Nae.

“Prin eforturile conjugate ale echipei de organizare, Cluj-Napoca devine facilitator al unor noi colaborări naționale și internaționale cu profesionişti din industria internațională a modei. Este dorința noastră ca, dincolo de strălucirea și ținuta artistică de înalt nivel, evenimentul să permită participanților din industrie să stabililească parteneriate lucrative și să genereze o serie de proiecte vitale pentru racordarea sistemului fashion-ului din România cu cel din Europa”, a declarat dr. Matei Miko, producătorul Galei Transilvania Fashion.

În spațiul încărcat de artă și cultură al Muzeului de Artă Cluj-Napoca, curtea interioară rectangulară a Palatului Bánffy, reamenajată într-un mod spectaculos, va deveni o memorabilă scenă pe care vor defila colecțiile vestimentare ale unor designeri remarcabili. Clădirea Muzeului de Artă – Palatul Bánffy este cel mai important edificiu baroc din Cluj-Napoca şi unul de referinţă pentru arhitectura de secol XVIII din România, decoraţia arhitecturală în piatră fiind completată cu o serie de sculpturi cu valoare artistică deosebită realizate de Anton Schuchbauer. Înscris în lista clădirilor de patrimoniu arhitectural şi artistic naţional al României, edificiul care va fi gazdă a Galei Transilvania Fashion a fost ridicat în perioada 1774-1785 de către arhitectul german Johann Eberhard Blaumann, ca reşedinţă particulară a contelui Bánffy György (devenit mai târziu guvernator al Transilvaniei).

Pentru că unul dintre țelurile organizatorilor este popularizarea artei vestimentare, cu sprijinul partenerilor evenimentului, intrarea la Gala Transilvania Fashion este liberă pentru toți iubitorii de modă.

Gala Transilvania Fashion este parte a unui ciclu de evenimente dedicate prezentării și premierii excelenței în domeniul modei, pe care Asociația Culturală Pro Transilvania le organizează de peste 30 de ani, și a fost conceput să contribuie la amplificarea vizibilității creativității designerilor români pe vasta scenă europeană.