FOTO: Vacanță de weekend în Hajduszoboszlo: vezi ce poți face în orașul cu cel mai mare complex de băi termale din Europa!

0

La doar 30 de km de Oradea, în Estul Ungariei se află cea mai renumită stațiune turistică din zonă. Hajduszoboszlo s-a dezvoltat extrem de mult în ultimii ani, iar orașul este cunoscut nu doar pentru bazinele cu apă termală, ci și pentru ospitalitatea hotelierierilor din localitate. Dacă alegeți să vă petreceți minivacanța de weekend aici, sigur nu veți regreta! Iată ce puteți face la Hajduszoboszlo in aceste zile!

Oricine merită un weekend de relaxare! Noi vă propunem să vă urcați în mașină și să plecați la Hajduszobszolo, în Ungaria. Zona este perfectă pentru recreere, tratament și distracție.

În stațiunea Hajduszoboszlo se află cel mai mare complex acvatic din Europa. La Aqua Palace vă puteți bucura de băi termale, bazine de înot, bazine cu tobogane pentru copii și adulți, servicii de wellness și spa, dar puteți încerca și experiențe inedite, precum surf într-o clădire special amenajată.

Dacă pe timp de vară ștrandul exterior este luat cu asalt de turiști, pe timp de iarnă aceșția preferă piscinele interioare în care se pot relaxa și distra în același timp.

Biletul de intrare standard costă 1.200 de forinți pentru copiii până la vârsta de 7 ani și 3.200 de forinți pentru adulți. La acestea se pot adăuga și alte facilități pentru care mai trebuie să plătiți în plus doar câteva sute de forinți.

După o binemeritată relaxare la piscină, sigur vi se face foame! Noi vă recomandăm să încercați ceva tradițional unguresc! Se știe că bucătăria ungurească conține foarte multe rețete delicioase așa că ar fi păcat să plecați din această stațiune fără să fi gustat ceva nou.

Unul dintre cele mai cunoscute localuri din Hajduszobszolo este Kemences Csarda. Este un restaurant în care turiștii pot gusta din mâncăruri tradiționale, dar pot alege și preprarate cunoscute și în alte țări. Localul este deschis de ani buni în inima stațiunii, este decorat in stilul tradițional cu multe obiecte de valoare, vechi de sute de ani.

Kemences Csarda pune la dispozitia turiștilor atât mâncare bună, dar și muzică live, ceea ce puține restaurante mai au în ziua de astăzi.

Pentru ca își respectă clienții, patronul localului îi serveste pe toți cu un preparat local: un langoș cu smântână, ceapă și suncă preparat chiar în cuptorul din incinta restaurantului. Este un deliciu care merge foarte bine cu celebra palincă ungurească. Apoi puteți răsfoi meniul care este plin de bunătăți.

Pentru a vă arăta atmosfera de la Kemences Csarda am realizat un filmuleț, în care îl puteți cunoaște pe domnul Pinczes Karoly, proprietarul restaurantului.

“Turiștii sunt foarte mulțumiți de serviciile noastre și asta ne bucură. Îi servim cu mâncare locală, avem muzică ambientală asigurată de o formație țigănească într-una dintre încăperi, iar în cealaltă avem muzică live, potrivită pentru dans, pentru petreceri. 

Restaurantul este foarte încăptător, iar pe timp de vară deschidem și grădina care poate găzdui peste 120 de persoane. Ogranizăm și petreceri tematice, pe gustul clienților noștri. 

Meniul nostru este foarte bogat și dacă îl răsfoiți puteți observa că este disponibil în șapte limbi. Servim în mare parte mâncăruri locale, tradiționale dar preparăm și alte tipuri de  meniuri. Românii sunt mari amatori de ciolan afumat și babgulyas, ceea ce ei consumă cu multă ceapă. Vă invităm la noi să descoperiți și alte bunătăți! “ ne-a declarat domnul Pinczes.

Și după o masă copioasă vă invităm la o plimbare prin  oraș. Să nu credeți că doar vara vă puteți plimba prin stațiune. Pe timp de iarnă sunt deschise foarte multe magazine de suveniruri, de haine și accesorii. Puteți face shopping la bani puțini, sau puteți da o fugă la supermarketurile din apropiere care au prețuri foarte bune.

De asemenea, vă recomandăm să vizitați centrul orașului, localurile de acolo care sunt spectaculoase, dar și principalul obiectiv turistic din centrul stațiunii: clădirea clopotelor.

Clădirea cu clopote este cea mai nouă creație arhitecturală din Hajdúszoboszló; clădirea are ca scop localizarea și prezentarea moștenirii de clopote Oborzil donată orașului. În structura circulară deschisă, care are rol de conservare și prezentare, au fost amplasate cele 50 de clopote de aluminiu moștenite de Hajdúszoboszló.

La proiectarea clădirii, arhitectul Zoltán Rácz a aplicat diverse sisteme de simboluri, având în vedere că cele patru coloane ale clădirii cu clopote simbolizează cele patru anotimpuri, cele patru puncte cardinale și punctele de pornire simultană ale sistemului de clopote.

Clădirea cu clopote este localizată în parcul dintre strada principală a orașului și centrul Spa medical. Potrivit artistului, clădirea reprezintă bazinul Carpatic simbolic în care cele patru izvoare curg de la rădăcinile copacilor simbolici pictați în parcul adiacent.

Cei trei copaci simbolici pictați ajută într-adevăr și promovează rolul funcțional și ideologic, valoarea clădirilor prin etos-ul acestora. Cei trei copaci simbolici afișează și – prin culorile lor – înfățișează Legenda Turul, povestea cerbului alb și poveștile și legendele legate de Copacul Vieții.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.