Home / Cluj / FOTO: LIDL a deschis un muzeu culinar la Cluj-Napoca! Chef Florin Dumitrescu este ghidul “Căutătorilor de Cămări”!

FOTO: LIDL a deschis un muzeu culinar la Cluj-Napoca! Chef Florin Dumitrescu este ghidul “Căutătorilor de Cămări”!

În perioada 9 – 12 noiembrie, clujenii sunt invitați să descopere poveștile preparatelor reprezentative autohtone, în Muzeul Cămărilor Românești, la Bastionul Croitorilor. Muzeul de tip pop-up a fost inspirat de călătoria Căutătorilor de Cămări Chef Florin Dumitrescu și Andrei Aradits, care și-au propus să descopere în cămările românilor acea rețetă unică, autentică, ce urma să ajungă în magazinele Lidl din întreaga țară, ca parte a gamei Cămara Noastră.

Săptămâna aceasta, Muzeul Cămărilor Românești își va deschide porțile în Cluj, în incinta Bastionului Croitorilor, oferind vizitatorilor o incursiune în diversitatea de gusturi și rețete ale preparatelor specifice românești.

Lansat în luna septembrie, Muzeul Cămărilor Românești fost deschis și în București, Sibiu și Timișoara.

Conceptul unic al primului muzeu culinar de tip pop-up a fost inspirat de varietatea de arome autentice descoperite de Chef Florin Dumitrescu și Andrei Aradits în cămările a zeci de români care și-au înscris cele mai gustoase rețete originale în competiția Căutătorii de Cămări.

În urma jurizării din marea finală, Lidl și Căutătorii de Cămări au desemnat câștigătorul campaniei – doamna Eugenia Mac, din Constanța. Pelteaua de gutui a Eugeniei este produsul Lidl creat în premieră după rețeta autentică a unei gospodine și ajuns pe mesele românilor ca parte a gamei Cămara Noastră. În plus, câștigătoarea a primit și premiul de 10.000 de euro.

Cămara Noastră este o gamă de suflet pentru noi, care le oferă românilor ocazia de a se bucura de tot ce este mai bun din bucătăria românească. La începutul acestui an, am pornit la drum cu Căutătorii de Cămări, cu gândul de a găsi acel preparat gătit de un român, după o rețetă știută doar de el, care să ajungă pe rafturile magazinelor Lidl.

Până la Pelteaua de gutui a Eugeniei, produsul câștigător, am găsit atât de multe povești frumoase, încât ne-am gândit să le adunăm pe toate în Muzeul Cămărilor Românești, primul nostru muzeu culinar de tip pop-up”, a spus Cristina Hanganu, Director de Comunicare și CSR Lidl România.

Muzeului Cămărilor Românești ilustrează evoluția preparatelor reprezentative autohtone, specifice fiecărei regiuni din țară și integrează două zone principale: zona de muzeu și zona de degustare. În prima zonă din cadrul Muzeului Cămărilor Românești, vizitatorii sunt așteptați cu poveștile ilustrate ale preparatelor din fiecare regiune din România, într-un decor ce include o serie de exponate tematice supradimensionate.

Tot aici, vizitatorii vor descoperi reproduceri ce descriu modul în care a evoluat, în timp, aranjarea preparatelor în farfurie. Turul include și popasul în Galeria de Arome, oaspeții având parte de surprize și provocări la tot pasul. În cea de-a doua zonă, vizitatorii vor putea gusta un meniu special creat de Lidl, cu produse din gama Cămara Noastră.

Pentru a se bucura gratuit de turul asigurat de ghizi specializați în Cluj-Napoca, toți cei interesați trebuie să se înscrie pe www.surprize.lidl.ro/camaranoastra. Toate detaliile referitoare la campanie pot fi consultate în regulamentul disponibil aici.

https://jysk.ro/green-days?utm_source=programmatic_audience&utm_medium=banner&utm_content=970x250&utm_campaign=RO_Display_2018

About paginadelifestyle

Check Also

Care este diferenta intre un cuptor cu convectie si unul obisnuit

Briosele, painea coapta si carnea de pasare rumenita sunt doar cateva dintre preparatele care demonstreaza ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.